[De Algerijnse Rode Halve Maan steunt het Sahrawi-volk]

Wereldwijd

26 januari 2010

De Algerijnse Rode Halve Maan steunt het Sahrawi-volk

De Algerijnse Rode Halve Maan is één van de partners van Oxfam-Solidariteit voor de uitvoering van humanitaire projecten in de Westelijke Sahara

De Algerijnse Rode Halve Maan is een hulporganisatie van Algerijnse vrijwilligers. Ze is opgericht in 1956 tijdens de bevrijdingsoorlog en is al sinds de onafhankelijkheid erkend door de Algerijnse overheid.

Hoe?
De organisatie doet een beroep op een netwerk van 25.000 vrijwilligers en 130 loontrekkenden. Hun missie bestaat erin het lijden van de meest kwetsbare mensen te voorkomen en te verlichten zonder onderscheid naar ras, religie, sociale klasse of politieke voorkeur.

Wat?
Verschillende acties werden reeds ondernomen voor de Sahrawi-vluchtelingen, waaronder de distributie van materiaal en voedsel.
- De Algerijnse Rode Halve Maan verzekert de ontvangst van de humanitaire goederen bij hun aankomst in de haven van Oran en begeleidt ze tot aan de vluchtelingenkampen.
- Oxfam-Solidariteit werkt samen met de Rode Halve Maan om humanitaire hulp te bieden in de vluchtelingenkampen.

De Algerijnse Rode Halve Maan is één van de 185 nationale organisaties die samen de Internationale beweging van het Rode Kruis en Rode Halve Maan vormen.

 
 

Acties en projecten in Westelijke Sahara

 

Partners in Westelijke Sahara