oxfamimage

Kleren, schoenen, vintage

3 oktober 2006

Eerste vintagewinkel officieel geopend

Donderdagavond 13 oktober 2005 was de Oxfam-Solidariteit vintage the place to be in Gent. Met een bruisende receptie opende de winkel gespecialiseerd in kleding van een aantal decennia geleden, officieel de deuren.

Bekijk de foto’s van de opening!

Tientallen Oxfam-vrijwilligers, sympathisanten, nieuwsgierige hippe vogels en fashion victims dronken een glaasje eerlijke wijn en snuffelden door de collectie. Drie genodigden namen het woord: Gents Schepen Marina Hoornaert, verantwoordelijk voor Noord-Zuidsamenwerking, modeontwerpster Yvette Lauwaert en Oxfam Algemeen Secretaris Stefaan Declercq.

De winkel in Gent wordt draaiende gehouden door vrijwilligers die met hun tijd en inzet de activiteiten van Oxfam steunen. Alle kleding in de winkel is geschonken door sympathisanten. De opbrengst van de winkel gaat naar projecten en acties in het Zuiden en in het Noorden.

Met de opening van de eerste Oxfam-Solidariteit vintage in Gent bewijst Oxfam dat ontwikkelingsorganisaties ook hip kunnen zijn. Vintagekleding is immers in. De meeste kledingwinkels en grootwarenhuizen verkopen seriestukken en collecties lijken steeds meer op elkaar. In een vintagewinkel kan je nog unieke stukken vinden, zodat je je garderobe een persoonlijke toets kan geven. Dat aspect maakt vintagekleding zeer gegeerd.

Openingsuren
dinsdag tot en met zaterdag: 10 tot 18 uur.
zondag van 10 tot 13 uur

Meer weten? Contacteer dan
Peter De Smet
Oxfam-Solidariteit vintage
Bij Sint-Jacobs 12
9000 Gent
Tel.: 09/223 13 53