Sociaal investeren!

Mexicaanse David neemt het op tegen Europese Goliath

De belofte om de mensenrechten te respecteren, de zogenaamde democratische clausule, staat in elk globaal akkoord dat de Europese Unie afsluit met derde landen, ook in het akkoord met Mexico. De problemen met Continental Tire bewijzen dat desondanks arbeidsrechten nog altijd geen evidentie zijn in Mexico.

De strijd die de Mexicaanse vakbond bij Euzkadi voerde tegen de Duitse multinational Continental Tire toont aan hoe Europese multinationals zowel de nationale arbeidswetgeving als de internationaal erkende mensenrechten met de voeten treden.

Op 16 december 2001 verloren 1.164 arbeiders van de bandenfabriek Euzkadi, een filiaal van de Duitse multinational Continental Tire in Jalisco, zonder enige waarschuwing hun werk. Een maand later startten de arbeiders een staking. Zij beschouwden de sluiting als een illegale stopzetting van de activiteiten, die bovendien in strijd was met het globaal akkoord tussen de Europese Unie en Mexico. Daarbij klaagden ze de arbeidsomstandigheden op de werkvloer aan, zoals het hoge aantal arbeidsongevallen. Het gebruik van chemische substanties als ammoniak, tastte de gezondheid van de arbeiders onherstelbaar aan.

Er volgde een juridische strijd met als inzet het gerechtelijk erkennen van de schendingen van de Mexicaanse arbeidswetgeving door Continental Tire. De rechtbank voor sociale zaken (de Junta ter Bemiddeling en Arbitrage), erkende op vraag van de directie het bestaan van de staking niet. Een federale rechter bestempelde die uitspraak als illegaal, waarop de Junta de staking in 2003 uiteindelijk toch erkende. Het gerechtelijk rapport bevestigde dat de handelswijze van de fabriek in strijd was met de Mexicaanse wetgeving en met de arbeidswetgeving in het bijzonder.

Ondanks de voortdurende pogingen van het bedrijf om de vakbond te intimideren, bleef die eisen om de arbeidsplaatsen opnieuw te creren of om een financile regeling te treffen zoals voorzien in de federale arbeidswetgeving.

Wendy Verheyden, campagnemedewerkster Oxfam-Solidariteit Na drie jaar strijd ondertekende de vakbond van Euzkadi een historisch akkoord met de Duitse multinational: de arbeiders kregen 50 procent van de aandelen en richtten een coperatieve op. Samen met een Mexicaans bedrijf dat de andere helft van de aandelen kocht, nemen zij nu deel aan het beleid van dit vernieuwende coperatieve bedrijf.

Wendy Verheyden, campagnemedewerkster Oxfam-Solidariteit

printen   versturen...