24 augustus 2010

Nog 100 km te gaan

Zaterdag 28 augustus, precies 7u ’s morgens op de Marktplatz in Eupen. Dit is hét moment waarnaar 916 heldhaftige wandelaars al maandenlang uitkijken. Daar weerklinkt het startschot voor de derde Belgische editie van Oxfam Trailwalker.

De teams staan voor een bijzonder forse wandeling van maar liefst 100 km door de Hoge Venen. Daarvoor krijgen ze slechts 30 uur de tijd, tot zondag 29/08 om 13uur. De deelnemers zullen dag en nacht wandelen tijdens een grensverleggende solidariteitsmars.

Op stap naar een betere wereld

Nog voor de start heeft elk team bovendien minstens 1.500 euro ingezameld om de projecten van Oxfam-Solidariteit te steunen. Nu al is het record van 2009 verbroken, want de teams zullen samen meer dan 400.000 euro inzamelen voor Oxfam!
Voorlopig werd het grootste bedrag ingezameld door team HENKES Family – ReMaWaOs: hun inzet vooraf leverde meer dan 8.000 euro op.
Het is nog niet te laat om uw favoriete team nog een hart onder de riem steken met een mooie gift.

Een woordje van dank
- De NMBS helpt om de ecologische voetafdruk van Oxfam Trailwalker te beperken. Elke deelnemer en elke vrijwilliger ontvangt een gratis treinticket voor de rit van en naar Eupen. Een comfortabeler en milieuvriendelijker manier om naar de plaats van de actie te reizen. is er niet
- 250 vrijwilligers staan het hele weekend lang paraat om de teams te ondersteunen.
- En de lokale afdeling van het Rode Kruis is ter plekke om pijnlijke voeten en andere ongemakken te verzorgen.

Daar wilt u bij zijn!
Natuurlijk kan u op 28 en 29 augustus zelf ook afzakken naar Eupen en de prachtige Hoge Venen. Kom onze wandelhelden aanmoedigen. Ze zullen uw steun zeker appreciëren!
Tijdens het hele evenement kan u de voortgang van de teams volgen via de website.

Alle info over het evenement vindt u op www.oxfamtrailwalker.be.