[Oxfam maakt het verschil in Oost-Afrika]

Oost-Afrika

10 februari 2012

Oxfam maakt het verschil in Oost-Afrika

Dankzij de gulle bijdrage van talloze schenkers heeft Oxfam in de Hoorn van Afrika letterlijk levens kunnen redden. Bijna 3 miljoen mensen, die door de droogte getroffen werden, hebben weer hoop voor de toekomst.

Zes maanden geleden lanceerde Oxfam haar allergrootste oproep voor Afrika uit haar geschiedenis. Ze wilde de slachtoffers in Ethiopië, Kenia en Somalië zo snel mogelijk bijstaan. Want een crisis van zulke grote omvang hadden we in vele jaren niet meer gezien:
- meer dan 13 miljoen mensen verloren hun bestaansmiddelen, hun oogst, hun woning en nog veel meer.
- in het zuiden van Somalië brak letterlijk een hongersnood uit.
- duizenden volwassenen en kinderen overleefden de verschrikkelijke droogte niet.
- vele gezinnen moesten hun heil ver van huis zoeken.

De toestand is er nog steeds zeer ernstig, vooral dan in Somalië. Recent maakten de Verenigde Naties bekend dat er niet langer van hongersnood gesproken wordt. Maar dat betekent niet dat alle leed nu geleden is.

Met uw giften heeft Oxfam tot nu toe letterlijk het verschil kunnen maken voor enorm veel mensen. U beantwoordde onze oproep met gulle hand en dat zorgde voor een hulpfonds van 32 miljoen dollar voor Oxfam.

Maar Oxfam blijft op het terrein om humanitaire acties op te zetten en steun te bieden voor de lange termijn aan bijna 3 miljoen mensen in de regio. Zo kunnen zij hun bestaansmiddelen terug opbouwen en ook weerbaarder zijn wanneer zich opnieuw een grote droogte aankondigt.

Meer info:
- Bekijk de video over Oxfam’s humanitaire acties in Oost-Afrika.