Sociaal investeren!

Pukkelpop rondt de kaap van de 10.000 petities!

Het vuurwerk op Pukkelpop knalde zaterdag niet alleen ter afsluiting van het festivalseizoen. Ook onze campagne had wat te vieren!

Nadat onze Investteams drie dagen lang petities hadden ingezameld bij de festivalgangers, stelden we zaterdag (19/8/2006) tevreden vast dat deze zomer al 10.000 petities van de campagne “Geen vergiftigd geschenk. Sociaal investeren. Waardig werk. We staan er op!” ondertekend werden! Dat hebben we natuurlijk te danken aan iedereen die het de moeite vond onze eisen te onderschrijven en niet in het minst aan de gemotiveerde Oxfamvrijwilligers op de festivals en evenementen die we bezochten.

Het publiek op Pukkelpop was opvallend genteresseerd in de problematiek die we met onze campagne naar voren willen brengen. Veel mensen kwamen spontaan naar onze stand om te vragen waarom we op Pukkelpop stonden en ondertekenden enthousiast de petitiekaartjes.
Maar ook op het podium ging onze campagne niet onopgemerkt voorbij. Het Belgische The Set Up, dat vrijdagmiddag op de Skatestage aantrad, deed een oproep aan het publiek om even tijd te maken voor de infostands van de verschillende aanwezige organisaties rond het terrein en verwees daarbij naar de petitie van Oxfam-Solidariteit. Het allereerste bezoek van de Oxfamcampagne aan Pukkelpop was dus op vele vlakken een succes.

Maar de zomer is nog niet voorbij! Met nog actes de prsence in Namen en Brussel hopen we nog een flinke schep bij de 10.000 petities te doen. Met een stevige eindsprint hopen we nog zoveel mogelijk mensen achter onze eisen te scharen.

Volgende afspraken:
- 1-3 september: Valriane, Namen.
- 17 september*: Bruxelles Champtre waar ook het theaterstuk “De Ballade van Ron en Dus” en het paard van Troje aanwezig zullen zijn

printen   versturen...