STOP! Werknemers zijn geen gereedschap

14 mei 2009

Steun de werknemers van Nagaworld!

Laat je stem horen en eis dat de ontslagen werknemers onmiddellijk terug in dienst genomen worden. De Cambodjaanse arbeidswetgeving moet nageleefd worden!

Op 28 februari ontsloeg het casino “Nagaworld” in Phnom Penh (Cambodja) 14 werknemers en vakbondsleden. De werkgevers gebruikten het excuus van “de internationale financile crisis” om af te rekenen met een goed georganiseerde en actieve vakbond (zie artikel Oxfam-Solidariteit 31/3). Vertegenwoordigers van de vakbond, die lastige vragen stellen over loonsverhogingen, de ongelijkheid tussen lokale en buitenlandse werknemers, een vakantieregeling en bonussen, was Nagaworld immers liever kwijt dan rijk.

Op vraag van de Cambodjaanse Federatie voor Werknemers uit de Diensten en Toerismesector (CTWSF) eiste Oxfam-Solidariteit in een brief aan Nagaworld om de ontslagen werknemers onmiddellijk terug in dienst te nemen en de Cambodjaanse arbeidswetgeving na te leven. Deze oproep bleef tot nogtoe onbeantwoord.

Daarom willen Oxfam-Solidariteit en CTWSF de druk op Nagaworld opvoeren. En daarvoor hebben we uw hulp nodig!

Via een emailactie gericht aan de directie en aandeelhouders van Nagaworld moeten we laten horen dat we niet akkoord gaan met deze gang van zaken. Werknemers zijn geen gereedschap! Iedereen heeft het recht zijn of haar stem te laten horen en te strijden voor waardig werk.

Teken en verstuur de brief