Tools om een echte Climate Changer te worden

10/08/2020

Hebben we nog tijd? Kunnen we klimaatverandering stoppen? Dat zijn vragen die vaak over de tong gaan. Eén ding staat vast: in ons eentje kunnen we de klimaatcrisis niet verslaan. Maar als we onze krachten bundelen lukt het wel. Laat je inspireren en word een echte Climate Changer.

Wat is een Climate Changer?

De klimaatcrisis is de grootste uitdaging ooit voor de mensheid. Nu is het tijd om op te staan. Nu is het tijd om te handelen. Overstromingen, stormen, extreme droogte – wereldwijd voelen we de gevolgen van de klimaatverandering elke dag. En die gevolgen zijn niet voor iedereen gelijk. De rijkste mensen plunderen de planeet, terwijl de armste mensen die het minst verantwoordelijk zijn voor deze crisis, er het meest onder lijden.

Nu willen we met JOU samenwerken om meer te bereiken. Samen zijn we #ClimateChangers en ondernemen we positieve acties om de klimaatcrisis te bestrijden. Samen eisen we dat machtige politici en bedrijven hetzelfde doen. Word een #ClimateChanger en doe met ons mee.          

We kunnen de strijd tegen de klimaatcrisis nog winnen

Samen kunnen we een positief verschil maken. We kunnen allemaal #ClimateChangers zijn. Een beweging die voortkomt uit solidariteit, die niemand achterlaat. We moeten ons bewust zijn van onze kracht als individu - en als geheel. We bundelen onze krachten, van klimaatspijbelaars tot wetenschappers, van boeren over arbeiders tot leerkrachten, van ondernemers tot dichters - waar we ook vandaan komen, wat onze achtergrond ook is.

Nog nooit was de klimaatbeweging zo krachtig. Overal ter wereld denken mensen opnieuw na over hoe ze eten, reizen, winkelen en voedsel verbouwen. Sommige regeringen stappen over op 100% hernieuwbare energie. En sommige bedrijven beseffen dat ze ook moeten handelen.

Maar we zijn er nog lang niet. Daarom moeten we ons informeren, bijleren, de boodschap verspreiden, de handen in elkaar slaan en eisen dat politieke en economische besluitvormers meebouwen aan een duurzame, rechtvaardige en inclusieve toekomst.

Deze handige tools kunnen je alvast inspireren om een echte climate changer te worden:

Lees

Volg

Luister

Kijk

Neem deel aan Conversations with Climate Changers

Op zaterdag 12 september organiseren we  de inspiratiedag Conversations with Climate Changers. Climate Changers met naam en faam bestijgen dan het podium van Bozar. Op het programma:

  • De Duitse Sea-Watchkapitein Carola Rackete 
  • De Oegandese klimaatactiviste Vanessa Nakate 
  • ‘Klimaatpsycholoog’ George Marshall 
  • Muzikaal talent Meskerem Mees 
  • En vele anderen! 

Zin om met hen van gedachten te wisselen? Dat kan ter plaatse in Bozar (afhankelijk van de laatste coronamaatregelen) of online vanuit je luie zetel. 

Ik schrijf me in

Thema: