OH-magazine 9: De nefaste effecten van de textielindustrie en hoe wij via hydrocultuur een oplossing bieden tegen ondervoeding

cover OH magazine 9

In OH 9 vertellen we hoe de textielindustrie in Bangladesh mensen straffeloos uitbuit en in de armoede houdt. En wat wij daaraan doen. Je leest ook meer over de techniek van hydrocultuur waarmee wij gemeenschappen in staat stellen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien en minder afhankelijk te worden van externe hulp.

Verder krijg je zoals in elk nummer van OH mooie foto’s, anekdotes, interessante weetjes en boeiende getuigenissen te zien.

 

 

De keerzijde van de mode

Elk jaar produceert de textielindustrie wereldwijd om en bij de 100 miljard kledingstukken. Achter dat duizelingwekkende cijfer gaan in Bangladesh onderbetaalde arbeidskrachten en schendingen van de mensenrechten schuil. Wij steunen lokaal arbeidsters om zich in vakbonden te verenigen en oefenen in België druk uit op het federaal parlement om een wet goed te keuren waarmee slachtoffers textielbedrijven kunnen aanklagen die in België gevestigd of actief zijn.

Gras in de woestijn

In het Sahrawi-vluchtelingenkamp Tindouf in Algerije brandt de zon moordend heet. Toch doen er tussen de duinen en de tenten door geiten zich te goed aan bosjes mals groen gras. Dat is het resultaat van hydrocultuur, een eenvoudige en effectieve technologische oplossing die wij er samen met onze partners introduceerden. In tegenstelling tot traditionele voedseldistributieprojecten stelt hydrocultuur gemeenschappen in staat om in hun eigen levensonderhoud te voorzien en minder afhankelijk te worden van externe hulp.

Verder in dit nummer:

  • Waarom Gie besloot om zijn huis als legaat aan Oxfam te schenken.
  • Wij eisen een strengere klimaatwet in het belang van de voedselzekerheid.
  • Om de bevolkingsgroei te stoppen, moeten we armoede bannen.
  • Met Stefaan Calmyn op bezoek bij onze Congolese koffiepartners Sopacdi en Muungano.
  • 4 manieren om je dit najaar in te zetten voor het klimaat.

Download OH-magazine 9

Bekijk hier alle publicaties van Oxfam België

Wil je het magazine graag per post ontvangen? Stuur dan een mail naar mijnvraag@oxfamsol.be.
 

Publicatiedatum: 
26/08/2021