Oxfam Peacewalker

Tijdens de eerste drie edities van Oxfam Peacewalker stapten meer dan 1.300 wandelaars 42 km door de Westhoek. Ze zamelden samen bijna 360.000 euro in voor Oxfam-projecten. Afspraak op zaterdag 27 april 2019 voor de vierde editie.

teams van 4 – 42 km – 10 u

Het principe is eenvoudig: stap samen met drie vrienden, familieleden of collega’s 42 kilometer door de Westhoek, in 10 uur tijd. Op 27 april geven we het startschot voor de 4de editie van Oxfam Peacewalker, het kleine broertje van Oxfam Trailwalker.

Schrijf je nu in

Gezinnen welkom!

Dit jaar staat ook een gezinsvriendelijke wandeling op het programma: de OxFamily Walker.

Je hebt 2 mogelijkheden:

  1. Je hebt er zin in en stapt de volle 42 km: vraag je familie of kinderen om jou te vergezellen op de laatste 7 km van het parcours
  2. Je gaat voor de gezinswandeling van 7 km en start allemaal samen aan het laatste checkpoint. Samen uit, samen thuis ;-)

Een pendeldienst brengt (jou en) je familie rond 14 uur (uur nog te bevestigen) van de Peace Village in Mesen naar het laatste checkpoint, waar je samen met de andere wandelaars het laatste stukje van de Oxfam Peacewalker kan stappen.

Waarom Oxfam Peacewalker?

Om de miljoenen burgers en soldaten te herdenken die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn omgekomen, organiseert Oxfam-Solidariteit samen met Peace Village voor de vierde keer op rij deze solidaire en sportieve uitdaging. Doe mee aan Oxfam Peacewalker als wandelaar of als vrijwilliger. Samen helpen we armoede en onrecht de wereld uit. Je stapt voor mensen die leven in conflictgebieden. Je helpt hen om te overleven en vervolgens om hun leven terug in eigen handen te nemen.

Projecten voor de slachtoffers van conflicten

De opbrengsten van Oxfam Peacewalker gaan onder meer naar Oxfam-projecten in conflictgebieden. Onder andere in Jemen, in de Centraal-Afrikaanse Republiek, aan de grenzen met Syrië of in Congo zorgt Oxfam voor noodhulp en helpt ontelbare families hun leven opnieuw op te bouwen.

Daarom engageert elk team dat zich inschrijft voor Oxfam Peacewalker zich ertoe om 750 euro in te zamelen ten voordele van Oxfam. Een bedrag dat dat je vlot kunt halen, zeker met de steun van Oxfam. Ons team heeft tal van ideeën en hulpmiddelen uitgedokterd om gemakkelijk fondsen te werven. Ontdek hoe je makkelijk geld inzamelt met het ABC van de fondsenwerving.

Het parcours van begin tot einde

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het parcours. Van zodra het parcours definitief is, vind je hier alle info.