Geef een Oxfam-geit cadeau voor kerst

Ook dit jaar pakt Oxfam uit met originele eindejaarscadeaus. Leg de Kerstgeit van Oxfam onder de kerstboom en help kwetsbare families bij het kweken van geiten.

Twee keer geven

Met de solidaire én grappige geschenken van Oxfam Pakt Uit geef je twee keer. Je verrast familie of vrienden met een symbolisch cadeau in de vorm van een leuke wenskaart én je steunt families die je steun hard nodig hebben. Kortom, originele eindejaarscadeaus die leuk zijn zowel om te krijgen als om te geven.

Ontdek Oxfam Pakt Uit

Er zijn talrijke wenskaarten beschikbaar met verschillende prijzen zodat je zeker iets zal vinden dat in jouw budget past. Dat kan gaan van 6 euro voor een moestuinkaart tot een paar honderd euro voor een hulpkit bij natuurrampen. Maar welk bedrag je er ook aan geeft, telkens gaat het om een cadeau vol liefde.

Je vindt alle cadeaus in onze webshop op www.oxfampaktuit.be

Hoe bestel je een wenskaart?

1. Kies een cadeau op www.oxfampaktuit.be
2. Wij bezorgen jou de wenskaart met foto van het cadeau via de post of via e-mail in pdf :

  • Als je de kaart per post krijgt, schrijft je er een boodschap in en geef je hem aan de gelukkige.
  • Als je de wenskaart per e-mail krijgt, kan je kiezen. Je kan hem in klassieke kaartvorm printen met je eigen boodschap erbij. Of je kan hem tot een écht pakje plooien en dat aan de gelukkige geven (behalve voor het cadeau “Super-SHEro”). Het pakje bevat een QR-code. Door die met zijn smartphone te scannen, kan de ontvanger van het cadeau online de bestemming van het cadeau kiezen en krijgt hij via een leuke animatie te zien hoe zijn pakje ter plaatse geraakt.

3. Je gift helpt families een betere toekomst op te bouwen.
4. Voor bestellingen vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest.

Wil je de wenskaart vandaag al ontvangen?

Geen probleem. Ga naar onze webshop en kies voor de optie 'pdf' bij het bestellen van je cadeau. Je krijgt dan de pdf-versie van je gekozen wenskaart in je mailbox. Zo kan je hem meteen afdrukken, personaliseren en afgeven.
Opgelet: zorg ervoor dat je een correct e-mailadres invoert en controleer je SPAM-inbox!

De ontvangen pdf kan je printen en vervolgens met enkele simpele vouwen omvormen tot een écht pakje. Alleen de “Super-SHero” wenskaart kan niet geplooid worden. Op dit filmpje kan je zien hoe eenvoudig het is:

Het pakje bevat een QR-code. Door die met zijn smartphone te scannen, kan de ontvanger van het cadeau online de bestemming van het cadeau kiezen. Vervolgens krijgt hij via een leuke animatie te zien hoe zijn pakje ter plaatse geraakt.

Feestelijke cadeauboxen

Wil je iets extra schenken? Bestel dan een mooie cadeaubox voor je Oxfam Pakt Uit-kaart mét een extra geschenk erbij.
Je kan kiezen uit fairtrade chocolade (voorbeeld hiernaast), een koksmuts, een fietszadelhoes of een lampje op zonne-energie.

Bekijk hier de cadeaus

Vragen?

mail: oxfampaktuit@oxfamsol.be
tel.: 02 501 67 34

Cadeauvoorbeelden

Geef je een plantje cadeau (16 euro), dan gaat de opbrengst naar noodhulpprojecten zoals in Congo. Daar veroorzaakt de klimaatverandering hevige regens die vruchtbare landbouwgrond wegspoelen. Dankzij anti-erosieplantjes kunnen boeren hun grond en oogst beschermen. Daarnaast geeft Oxfam er opleiding over de klimaatverandering, zodat de boeren beter voorbereid zijn op de gevolgen van het veranderend klimaat.

Leg je een geitje onder de kerstboom (25 euro), dan gaat de opbrengst gaat naar landbouwprojecten, bijvoorbeeld in Mali*. Onze partners steunen er boerinnen die geiten kweken. Zo bekomen ze verse voedzame melk voor hun gezin die ze ook kunnen verkopen, wat hen extra inkomsten oplevert. Bovendien zorgen de geiten voor extra bemesting van hun velden.


Oxfam Pakt Uit en Union Régionale des Coopératives Agricoles de Kayes (URCAK)

"Bij de start gaf URCAK (Oxfam-partner) ons een bok en vijf geiten. Het waren dieren uit de woestijnzone Nara: een lokaal ras dat zeer sterk is, hoog op de poten staat en vooral meer melk geeft dan onze rassen. Vandaag, anderhalf jaar later, heb ik al 12 geiten en een aantal van hen zijn drachtig. Tijdens het regenseizoen geeft een zogende geit elke ochtend en avond een liter melk, bovenop de melk die haar kleintjes krijgen. Dankzij die dieren heb ik dus melk voor mijn kinderen en als het regenseizoen aanbreekt, kan ik zelfs melk op de markt verkopen. We overwegen nu om in het droge seizoen voedergewassen te planten, om de geitenmelkerij nog rendabeler te maken. Zo moeten de geiten en de herder niet ver meer lopen om voedsel te vinden." - Goundo Kamissoko, Mali.