De vergeten crisis in de regio van het Tsjaadmeer

2,7 miljoen mensen in Nigeria, Niger, Tsjaad en Kameroen zijn op de vlucht voor het conflict met Boko Haram. 9 miljoen mensen hebben dringend noodhulp nodig. Dit rapport geeft de ontheemden en vluchtelingen een stem. 

Sinds 2009 zijn miljoenen mensen in de regio van het Tsjaadmeer getroffen door een conflict dat in Nigeria begon. 2,7 miljoen mensen zijn op de vlucht voor het geweld van de gewapende groep Boko Haram en de militaire acties die daar op volgden. Het conflict wordt steeds intenser en heeft zich verspreid naar de buurlanden van Nigeria. 

Vergeten crisis

9,2 miljoen mensen hebben op dit eigenste moment dringend humanitaire hulp nodig: drinkwater, eten, sanitair. In Nigeria, Tsjaad, Niger en Kameroen. Dit is de snelst groeiende crisis in Afrika, maar de humanitaire impact ervan krijgt nauwelijks internationale aandacht. 

Help deze mensen in nood

Dit rapport geeft een stem aan de mensen die getroffen zijn door het conflict met Boko Haram (ook gekend als Jama‘atu Ahli es Sunna Lidda’awati wal-Jihad), in Nigeria en de buurlanden.

Het rapport roept schenkers en de regeringen van Niger, Nigeria, Tsjaad en Kameroen op om veel meer te doen om deze mensen in nood te helpen. Om hun veiligheid en rechten te garanderen, en om onmiddellijk toegang te geven aan humanitaire hulp tot gebieden die op dit moment weinig of geen hulp krijgen. 

Publicatiedatum: 
19/08/2016
Download (1.7 MB)
Land: