Eerlijke gezondheidszorg, eerlijke belastingen

En onze gezondheid dan?

Moeten kiezen tussen eten kopen of naar de dokter/het ziekenhuis gaan? Dat wil niemand. Toch staan talloze mensen elke dag voor die keuze. In arme landen, maar ook bij ons. En de farma-industrie draagt hier aan bij.

Want farmareuzen betalen hun fair deel aan belastingen niet. Volgens een Oxfam-rapport ontwijken 4 grote farmabedrijven naar schatting 3,5 miljard euro. Overheden mislopen daardoor inkomsten die ze zouden kunnen investeren in gezondheidszorg.

Mensen als jij en ik, maar vooral de armsten, betalen daar de prijs voor.

Daarom vraagt Oxfam jouw steun.

We deinzen er niet voor terug om de farma-industrie het vuur aan de schenen te leggen over hun belastingontwijking, torenhoge medicijnprijzen en lobbying voor nog grotere winstmarges. Maar om dat te blijven doen, hebben we jouw hulp nodig. Steun om op te kunnen boksen tegen hun machtige lobby, om gedegen onderzoek te doen, campagne te voeren...

Maar we gebruiken je bijdrage ook om mensen zonder goede gezondheidszorg bij te staan, bijvoorbeeld door steun te geven voor de aankoop van medicijnen.

Start een maandelijkse gift en geef Oxfam meer slagkracht. Met je steun op lange termijn zetten we samen mulitnationals onder druk. Samen financieren we meer projecten en helpen we meer vrouwen, mannen en kinderen aan betere gezondheidszorg.

BEDANKT!

 


Deze site is beveiligd om je gegevens te beschermen. Dat kan je zien aan het webadres dat start met ‘https’ en dat een afbeelding van een hangslot bevat.

 

Oxfam respecteert je privacy. Je kan je gegevens aanpassen, inkijken, opvragen of laten verwijderen door het schenkersonthaal te contacteren via tel. 02 501 67 33 of via e-mail fundraising(at)oxfamsol.be. Lees onze privacyverklaring: www.oxfamsol.be/privacy.

 

 

AERF Oxfam-Solidariteit is lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving.

Ja, Ik geef elke maand

7 euro = hygiënekit tegen uitbraak ziekten
12 euro = medicijnen voor pre-natale zorg, voor gezondheidscentrum
14 euro = opleiding voor leerkracht zodat kinderen over hygiëne leren

Ik wil geen maandelijkse gift starten, maar wel een éénmalige gift doen

Als je op jaarbasis 40 euro of meer schenkt, heb je recht op een fiscaal attest voor het totale bedrag van je giften. Je krijgt dan een belastingvermindering van 45% van het geschonken bedrag.

 

Mijn gegevens

We vragen je geboortedatum omdat je minstens 18 jaar moet zijn om een maandelijkse gift te starten.
Als je je nummer noteert, geef je de toestemming je telefonisch te contacteren over giften en projecten. Je kunt die toestemming altijd intrekken.

Je hebt twee mogelijkheden:

Hierbij machtig ik Oxfam-Solidariteit om de derde van elke maand het bovenstaande bedrag van mijn rekening af te halen.

Gebruik deze IBAN-notatie: BE12 3456 7890 1234

Gebruik deze gegevens om de doorlopende opdracht te starten via homebanking of bij jouw bankkantoor:

Oxfam-Solidariteit
Vier-Windenstraat 60
1080 Brussel

IBAN BE37 0000 0000 2828

Mededeling: “ 3603 maandelijkse gift”