Geef je beha een tweede leven

Oxfam BH inzameling
30/10/2019

Onder de slogan “Vrouwen ondersteunen vrouwen” verzamelen uitbaatsters van 70 lingeriezaken in november zoveel mogelijk nog draagbare beha’s. Die worden vervolgens via de tweedehandswinkels van Oxfam-Solidariteit voor een prikje verkocht. Nog tot 30 november kan je je bruikbare bh's binnenbrengen bij de deelnemende lingeriewinkels.

Kwaliteitsvolle beha’s zorgen niet alleen voor een groter comfort, ze dragen ook bij tot een beter zelfbeeld van vrouwen. Voor heel wat vrouwen is kwaliteitsvol ondergoed echter een luxe die ze zich niet kunnen veroorloven. In de tweedehandswinkels van Oxfam-Solidariteit vinden ze beha’s tegen een zeer lage prijs. De vraag naar tweedehandsbeha’s is echter groter dan het aanbod.

Daarom hebben 70 zelfstandige lingeriedetaillisten uit heel Vlaanderen deze actie opgezet. Vrouwen kunnen hun oude en nog bruikbare beha’s bij de deelnemende lingeriezaken binnenbrengen. In ruil krijgen ze een waardebon van 10 euro. De actie wordt ondersteund door sectorfederatie Fedelin.

Ontdek welke lingeriezaak deelneemt

Kwaliteitsvolle bh's voor een prikje

De ingezamelde beha’s worden vervolgens aan Oxfam-Solidariteit geschonken. Wij selecteren en sorteren hen zorgvuldig om alleen bruikbare en kwalitatieve exemplaren over te houden. Die verkopen we dan in onze Tweedehandswinkels voor een prijs die kan variëren van 1 tot 8 euro.

“We merken al jaren dat ondergoed dat bij ons wordt binnengebracht de deur uit vliegt”, zegt Frédéric Van Hauteghem, marketingverantwoordelijke bij Oxfam Tweedehands. “Veel vrouwen kunnen zich jammer genoeg geen nieuwe kwalitatieve lingerie veroorloven. Via deze actie geven we hen de kans geeft om kwaliteitsvolle beha’s te dragen. Bovendien financieren we met de opbrengst van de verkoop Oxfam-projecten wereldwijd.”

Nieuwe cupmaat

“Uit onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld drie beha’s hebben die ze niet meer dragen”, zegt Jessy De Groote van Lingerie Zita in Nieuwkerken. “Dat krijgen we in de winkels ook van onze klanten te horen. De cupmaat van de vrouw is veranderd of ze vindt de beha’s simpelweg niet mooi meer. In plaats van die in een hoekje van de kast stof te laten vergaren, willen wij er andere, minder begoede vrouwen een plezier mee doen door de beha’s een tweede leven te schenken. Want mooi en goed ondergoed kan zoveel doen voor een vrouw.”

Wil je bh's schenken, maar geraak je niet (tijdig) in een van de deelnemende lingeriewinkels? Dan mag je ze ook altijd binnenbrengen in een van onze tweedehandswinkels.

Vind een tweedehandswinkel in je buurt