De Warmste Week: toon jij je van je warmste kant voor Oxfam?

05/11/2019
Met het einde van het jaar in het vooruitzicht, organiseert Studio Brussel naar jaarlijkse gewoonte De Warmste Week. Nieuw dit jaar is dat je niet alleen een actie kan organiseren voor Oxfam, maar ook vrijwilligerswerk kan doen. Zo kan je op zaterdag 7, 14 of 21 december een (half) dagje meedraaien in een Oxfam-winkel in Vlaanderen of Brussel.
 
Oxfam schenkt dit jaar opnieuw de volledige opbrengst aan haar projecten in Jemen, waar sinds 2015 een zwaar conflict woedt. 14 miljoen mensen in Jemen staan op de rand van de hongersnood. Met de opbrengst van De Warmste Week helpen we hen met eten, drinkbaar water, medicijnen en sanitaire voorzieningen.

Je actie registreren

  • Plan je actie voor De Warmste Week tussen nu en 24 december 2019
  • Registreer je actie
  • De laatste week voor Kerstmis (De Warmste Week) zet Studio Brussel alle acties in de kijker. Vraag een plaatje aan of zak af naar uitvalsbasis Kortrijk. 

Registreer een actie

Vrijwilligerswerk tijdens de Warmste Week

Dit jaar start Warmste Week met een nieuwe actie. Daarbij worden mensen opgeroepen om vrijwilligerswerk te doen. Wij werken graag mee en bieden nieuwe vrijwilligers de kans om in één van onze winkels mee te draaien.

Kom in het kader van de Warmste Week een halve of een hele dag kennismaken met de vrijwilligers en de werking van een Oxfam-winkel in Vlaanderen of Brussel op zaterdag 7, 14 en/of 21 december.

Vrijwilliger in een Oxfam tweedehandswinkel

De Oxfam tweedehandswinkels trekken voluit de kaart van duurzaam consumeren. Recycleren doet de afvalberg verkleinen, we werken aan een sociale samenleving in België en met de opbrengst steunen we rechtstreeks Oxfam-projecten in heel de wereld. Je vindt er een uitgebreid assortiment aan kleren, accessoires, brocante, boeken en computers.
 
Als vrijwilliger kan je helpen sorteren, klanten adviseren, producten aanprijzen, de winkeletalage verzorgen, hulp bieden aan de kassa, enz. Door als vrijwilliger mee te draaien, doe je zowel jezelf als een ander plezier. En wie weet vind je zelf een origineel cadeau of een zeldzaam pareltje tijdens deze eindejaarsperiode.
 
Zin om een paar uurtjes te helpen in een tweedehandswinkel in je buurt? Stel je kandidaat als vrijwilliger in een Oxfam Tweedehandswinkel.
 

Vrijwilliger in een Oxfam-Wereldwinkel

De Oxfam-Wereldwinkels zorgen elk jaar voor een extraatje tijdens de eindejaarsperiode. Iedereen is er welkom om hun eerlijke kerstaankopen te doen, te smullen van een eerlijke kop koffie met chocolade, te luisteren naar een lokaal streepje muziek of kennis te maken met het thema eerlijke handel. Als vrijwilliger kan je klanten verwelkomen, koffie schenken, proevertjes presenteren, het verhaal van eerlijke handel mee vertellen en zo veel meer.
 
Zin om een paar uurtjes mee te draaien in een wereldwinkel in je buurt? Stel je kandidaat als vrijwilliger in een Oxfam Wereldwinkel.