Het dodelijke ebolavirus rukt op in Congo

Er zijn nu ook gevallen gemeld in Goma. In die grootstad van 2 miljoen mensen kan de ziekte razendsnel uitbreiden en daarom zijn extra maatregelen dringend nodig.

Help de families

EUR
Image CAPTCHA
Ecrivez les lettres montrées sur cette image.

Information récolte de fonds

Lorsque le cumul annuel de vos dons atteint 40 euros, vous avez droit à une attestation fiscale pour le montant total de vos dons. Oxfam-Solidarité envoie automatiquement les attestations dans le courant du mois de mars de l’année suivant les dons. Les dons donnent droit à une réduction d’impôt de 45% des libéralités faites.


AERF

Oxfam-Solidarité est un membre actif de l’Association pour une Éthique dans la Récolte de Fonds.

€ 2 424,25 

Sinds de uitbraak in mei 2018 zijn 3000 ebola-gevallen opgetekend en stierven er al 2000 mensen aan de ziekte. Oxfam hielp al 600.000 mensen in de strijd tegen ebola in de Ituri-en Kivu-regio, maar heeft nu dringend meer hulp nodig om de verdere verspreiding tegen te gaan.

Oxfam verdeelt onder meer zuiver water, medische apparatuur & sanitaire voorzieningen en geeft opleidingen over hygiëne. Zo wordt niet alleen de verspreiding van ebola tegengegaan, maar verbetert ook de levenskwaliteit van de bevolking in het door conflict geteisterde gebied.

Help jij mee het ebolavirus te bestrijden en te voorkomen?

  • Met €40 kunnen we een hygiënekit kopen om de verspreiding van ziektes tegen te gaan
  • Met €70 kunnen we drinkbaar water voorzien voor families die alles kwijtgeraakt zijn
  • Met €115 kunnen we toiletten en kraantjes installeren voor families op de vlucht