CEIBA

Wie?

Vereniging voor de bevordering en ontwikkeling van de gemeenschap (Asociación para la promoción y el desarrollo de la comunidad). De ceiba of kapokboom is ook een nationaal symbool van Guatemala. 

Wat?

CEIBA is een organisatie in Guatemala. CEIBA ondersteunt gemeenschappen en sociale bewegingen en begeleidt hen op technisch, politiek, sociaal en milieuvlak. CEIBA geeft onder andere vormingen en informatie. 

Infos pratiques

Pays: 
Siège: 
Chimaltenango
Fondé en: 
1993
  • In Huehuetenango (Guatemala) zijn lokale bewoners van hun land verjaagd door buitenlandse bedrijven. Oxfam-partner CEIBA steunt boeren om opnieuw toegang tot hun land te krijgen. CEIBA helpt de mensen in de dorpen ook om maïs, pompoenen en bonen te telen op gezamenlijke grond van hun gemeenschap. Zo zijn mensen opnieuw zeker van hun eten en hebben ze bovendien meer gevarieerd en evenwichtig eten op tafel.

    En lire plus sur
    Guatemala
    Landroof
    CEIBA

Actu

Il n'y a pas d'actualité pour le moment dans cette section

Communiqués de presse

Aucun communiqué de presse n'est disponible actuellement pour cette section

Rapports

Il n'y a pas de publication actuellement disponible.

 

“Nous sommes le pays le plus inégalitaire d'Amérique centrale. Les niveaux d'analphabétisme, d'insécurité et de violence sont élevés. Nous avons beaucoup problèmes, mais aussi beaucoup de richesses. "

Carlos Muralles, coordinateur chez le partenaire d'Oxfam CEIBA

En lire plus sur
CEIBA
Guatemala