In 2020 kende jouw solidariteit geen grenzen

impact 2020 Oxfam
15/12/2020

Jouw impact in 6 beelden

Het was een jaar als geen ander. Een jaar dat ons overdonderd heeft. Een jaar waarin een pandemie de hele wereld in haar greep nam.

Maar het was ook een jaar van hoop. Een jaar dat toonde hoeveel we kunnen bereiken als we samen werken. Jij was één van de mensen op wie we afgelopen jaar konden rekenen. Jij bewees dat solidariteit geen grenzen kent.

Wij kozen voor jou zes momenten uit die ons met een warm gevoel doen terugblikken op 2020. Bedankt!

Blijf ook in 2021 solidair
 

1 / 6

 
Dankzij jouw steun snelden we tijdens de pandemie wereldwijd 6,2 miljoen kwetsbare mensen te hulp met water en hygiënemiddelen. In Cox’s Bazaar, het grootste vluchtelingenkamp ter wereld, ontwierpen vrouwen met de hulp van Oxfam-ingenieurs een handwaspunt. (foto © Fabeha Monir/Oxfam)

 
2 / 6

 
Oxfam-Solidariteit en Oxfam-Wereldwinkels smolten dit jaar samen tot Oxfam België. 1 organisatie, 1 missie: de strijd tegen ongelijkheid en voor economische rechtvaardigheid. In Kivu (Congo), bouwen boeren dankzij fair trade zo een beter bestaan uit. (foto © Eric de Mildt/Oxfam)

 
3 / 6

 
Corona was alomtegenwoordig, maar een nog grotere crisis loert om de hoek: de klimaatcrisis. Nu al zijn het de armste mensen die hier de zwaarste gevolgen van ondervinden. Samen met jou bleven we op straat komen en druk zetten op onze politici. (foto © Tineke D’haese/Oxfam)

 
4 / 6

 
Ook in Ethiopië slaat de klimaatcrisis hard toe. Met jouw steun bereiden boeren zich met duurzame oplossingen voor op het extreme weer. Zo kunnen ze een beter bestaan garanderen én een toekomst uitbouwen voor hun kinderen. (foto © Petterik Wiggers/Oxfam)

 
5 / 6

 
De rechten van de vrouw staan centraal bij alles wat we doen. Zo ook in Oeganda, waar de scholen hun deuren sloten tijdens de lockdown. Leerkrachten deden er alles aan om kwetsbare meisjes te helpen hun studies af te maken, zodat zij hun dromen niet moeten opbergen. (foto © Emmanuel Museruka)

 
6 / 6

 
Gelijkheid tussen man en vrouw, daar werken ook onze partners in Laos aan. Bij het uittekenen van de toekomstplannen voor een dorp krijgt iedereen inspraak. Vrouwen nemen er het heft in handen. (foto © Tineke D’haese/Oxfam)