25-30 maart: Week van de Gever

27/02/2019

Wat doe jij met de spullen die je niet meer nodig hebt? Stockeren op zolder, doorgeven aan vrienden, in de vuilbak of naar het containerpark, .... Breng je spullen die nog in goede staat zijn en perfect nog een rondje meekunnen naar de Oxfam-tweedehandswinkel.

Met de lente voor de deur is het traditioneel tijd om op te ruimen en overbodige spullen het huis uit te krijgen. Bezig met de lenteschoonmaak maar je weet niet waartoe met je gerief? Wat doe je met de spullen die je niet meer nodig hebt maar nog perfect bruikbaar zijn? Je kan er een goed doel mee steunen, zoals Oxfam.

Alle spullen in goede staat zijn welkom 

Breng je spullen in goede staat naar een tweedehandswinkel van Oxfam.

“Alle spullen die je niet meer nodig hebt maar perfect nog een rondje mee kunnen, zijn welkom: kleren, schoenen, accessoires, huisgerief, speelgoed of boeken”, vertelt Kathleen Mine, marketingmedewerker bij Oxfam.

Meer info over welke spullen je kan schenken.

Week van de gever

Van 25 tot 30 maart, tijdens de Week van de Gever, zet Oxfam al zijn gevers extra in de bloemetjes. Want zonder mensen die mooie spullen schenken, geen tweedehandswinkels en dus ook geen strijd tegen armoede en ongelijkheid.

Zoals altijd krijgt iedereen die zijn spullen binnenbrengt een brede glimlach en een welgemeend bedankje van onze vrijwilligers. En op zaterdag 30 maart is er zelfs een kleine attentie voorzien.

Samen veranderen we mensenlevens

“Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je met een goed gevoel terug naar huis gaat: want je verandert er mensenlevens mee, over de hele wereld. De opbrengst van de verkoop gaat immers naar Oxfam-projecten wereldwijd”, vertelt Kathleen.

Wat gebeurt er met je spullen?

De spullen die jij schenkt blijven in de winkel of belanden in een sorteercentrum van Oxfam. Deskundige handen sorteren de goederen en maken ze klaar voor hergebruik.

Spullen weggeven na 30 maart

Ook na de Week van de Gever kan je steeds terecht in de winkels met je herverkoopbare spullen.