348 wandelaars stappen 42 kilometer voor mensen in conflictgebieden

23/04/2019
Op het programma komende zaterdag: de vierde editie van Oxfam Peacewalker. 348 wandelaars gaan de uitdaging aan om 42 kilometer te stappen door de Westhoek. 
 
Oxfam Peacewalker is een unieke wandeltocht. In teams van vier stappen de deelnemers 42,2 kilometer over een historisch parcours vol herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog. Daar krijgen ze tien uur de tijd voor.
 
Bovendien zamelt elk team minstens 750 euro in ten voordele van projecten van Oxfam-Solidariteit. Met dit initiatief vraagt Oxfam-Solidariteit aandacht voor haar wereldwijde werk voor mensen in conflictsituaties en vluchtelingen.
 
Herten 4 is een van de teams die zaterdag mee zullen stappen. Vader Francis Starckx uit Turnhout (67) neemt samen met zijn dochters Jolien, Ilse en Katrien deel. “Ik vind het vooral tof dat we op deze manier niet alleen sportief bezig zijn en elkaar aanmoedigen, maar dat we daarnaast ook nog geld inzamelen voor een goed doel. Dat is driemaal winst: voor onze conditie, voor onze onderlinge band en voor Oxfam”, vertelt Ilse.
 
Aan Oxfam Peacewalker nemen 11 teams deel uit de provincie West-Vlaanderen, 7 uit Oost-Vlaanderen, 4 uit Antwerpen, 1 uit Limburg en 9 uit Vlaams-Brabant.

Dwars door de Westhoek

De Provincie West-Vlaanderen is opnieuw gastheer van deze editie. De start wordt gegeven om 8 uur in Mesen, de laatste aankomst is voorzien om 18 uur, eveneens in Mesen.
 
Het parcours van Oxfam Peacewalker loopt van de Markt van Mesen over de Palingbeek en Menenpoort en Flanders Fields (Ieper) en de Kemmelberg (Heuvelland) naar de Markt van Mesen. De stappers komen voorbij verscheidene gedenktekens van de Eerste Wereldoorlog.

Ook kinderen stappen mee

Nieuw dit jaar: OxFamilywalker; een wandeling van een dikke 7 km op het laatste deel van het parcours, waaraan ook families met kinderen kunnen deelnemen. Inschrijven voor die wandeling kan nog tot op de dag zelf.

100 kilometer van Oxfam

Oxfam Peacewalker is de eerste sportieve Oxfam-uitdaging van het jaar. In het laatste weekend van augustus volgt nog Oxfam Trailwalker, met zijn 100 kilometer een nog pittigere uitdaging. Na 11 jaar in de Hoge Venen, verhuist dit evenement dit jaar naar Saint-Hubert in de Ardennen. 219 teams van 4 hebben zich al ingeschreven.

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter