42,2 km afgelegd en 115.000 euro ingezameld uit solidariteit voor vluchtelingen

19/05/2018

Oxfam Peacewalker kan terugblikken op een succesvolle derde editie: deze zaterdag vertrokken 115 teams van telkens 4 wandelaars vanuit de Peace Village in Mesen. 449 deelnemers haalden binnen de tijd de eindmeet. De uitdaging: in minder dan 10 uur een parcours van 42,2 km in de Westhoek afleggen. Eerder hadden de teams samen 115.000 euro ingezameld om Oxfam-projecten over de hele wereld te steunen.

Wandelen voor vrede en solidariteit met vluchtelingen

Oxfam Peacewalker vond plaats in de Westhoek, symbool voor de Eerste Wereldoorlog. De wandelaars passeerden zo de Kemmelberg, Ieper en de Palingbeek om dan terug te eindigen in Mesen. Dit jaar stond de Peacewalker in het teken van het Oxfam-project voor de vluchtelingen in de Westelijke Sahara. Deze crisis, die doorgaans niet bekend is bij het grote publiek, liet de deelnemers niet onberoerd.

Feestelijke en familiale sfeer

Na 42,2 km wandelen hadden de deelnemers nog steeds een lach op hun gezicht. Op de Markt in hartje Mesen staken ze de finishlijn over onder luid applaus van vrijwilligers en supporters. Hier en daar kregen ze een duwtje in de rug.

In de loop van de dag was er niet alleen een gezellige sfeer op het parcours en bij de checkpoints, maar ook op het plein van Mesen. Daar konden bezoekers en supporters gratis genieten van theater, muziek en andere toffe animatie. Het werd een succes voor klein en groot.

Oxfam Peacewalker 2018 in cijfers

Dit jaar stonden er 115 teams aan de startlijn. De eerste ploeg “Les 4 Poules du Cristal” legde een authentieke marathon af en kwam in slechts 7 uren en 10 minuten aan. De laatste ploeg bereikte de eindmeet na 10 uur stappen. Slechts 2% van de deelnemers heeft onderweg moeten afhaken. In totaal wandelden 449 van de 460 deelnemers de 42,2 km uit. Samen brachten ze 115.000 euro bijeen ten voordele van de projecten van Oxfam-Solidariteit.

Onmisbare vrijwilligers

De organisatie kon bovendien rekenen op 100-tal gemotiveerde vrijwilligers om van deze derde editie een groot succes te maken. Met inbegrip van de supportersploegen en de eerste hulp teams, waren er zo bijna1000 mensen aanwezig. Graag willen we al deze mensen bedanken, alsook de leden van het Rode Kruis en de talrijke schenkers die aan dit succes hebben bijgedragen.

Meer info: https://peacewalker.oxfamsol.be/nl

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter