550 000€ ingezameld voor succes editie Oxfam Trailwalker deze week

23/08/2021

Met 234 teams die 100 km wandelen en 89 teams die zich inschreven voor 25 km zal de jaarlijkse Oxfam Trailwalker een succes editie kennen. Ook klimaatminister Zakia Khattabi wandelt mee.

Voor de 14e keer vindt de Oxfam Trailwalker plaats, na een coronaproof editie vorig jaar, dit jaar terug in Saint-Hubert. Met meer dan 300 ingeschreven teams en een verwachte fondsenverwerving van 550 000€ is dit een succes editie*. Bovendien nemen enkele prominente stappers deel: klimaatminister Zakia Khattabi wandelt 25 km en Europarlementariër Benoit Lutgen stapt 100km.

"Deze 100km zal omwille van de hoogteverschillen de moeilijkste zijn uit onze Oxfam Trailwalker geschiedenis. We hebben het parcours immers wat aangepast om overdag optimaal te kunnen genieten van de uitzichten," zegt Markus Neumann, coördinator van de editie van 2021

De regels van de Oxfam Trailwalker zijn eenvoudig: elk team moet 100 km lopen in minder dan 30 uur en minstens 1.750 euro aan giften inzamelen of 25 km lopen in minder dan 7 uur en minstens 1.000 euro inzamelen, waarmee de wereldwijde strijd van Oxfam België tegen ongelijkheid gefinancierd zal worden.

Alle nodige maatregelen zullen getroffen worden om het evenement coronaproof te laten verlopen.

Vrijwilliger worden

Oxfam Trailwalker is nog op zoek naar 50 vrijwilligers om het avontuur in goede banen te leiden. Tijdens het weekend van 28 en 29 augustus zijn er veel taken: van het beheren van de controleposten en de registratie, over het helpen met de logistiek en de catering, tot het runnen van de bar en de barbecue. Masseurs, scouts, chauffeurs, iedereen kan iets vinden dat bij hem of haar past! Met hun glimlach en motivatie maken de vrijwilligers van de Oxfam Trailwalker het verschil en zijn zij de sleutel tot het succes van dit internationale solidariteitsevenement.

Wie zich als vrijwilliger wil inschrijven, kan het formulier invullen dat beschikbaar is op de website van het evenement. Geïnteresseerden kunnen met vragen terecht op het volgende e-mailadres: OBE.volunteers@oxfam.org

Opmerkingen voor de redactie

Céline Nicolas, schepen van sport in Saint-Hubert, zal de twee startschoten geven van de 100 km zaterdag om 07u en 08u op de militaire luchtmachtbasis van Saint-Hubert.

Olivier Schmitz, gouverneur van Luxemburg, zal het startschot van de 25km geven op zondag om 07u.

Het organiserend team is beschikbaar voor interviews, alsook de schepen en de gouverneur.

Beeldmateriaal is hier beschikbaar.

*Op 23 augustus werd er reeds voor 493 000€ ingezameld, verwacht totaalbedrag zou 550 000€ bedragen.

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter