7 manieren om je te blijven engageren tijdens lockdown 2.0

13/11/2020

Het zijn voor iedereen moeilijke tijden. Het Covid 19-virus houdt ons opnieuw in ons kot. Maar dat betekent niet dat je je ondertussen niet kunt inzetten voor een betere wereld. 7 tips om je te inspireren. 

1. Test je klimaatkennis

Wie wordt De Slimste Klimaatmens ter wereld? Kan jij de naakte feiten van het fake news onderscheiden? Doe onze quiz en ontdek of jij een klimaatexpert of een groentje bent.

2. Experimenteer in de keuken

Ben je een echte keukenprins(es) of heb je ambitie om er een te worden? De lekkere recepten van Oxfam-Wereldwinkels helpen je op weg. Knolselderfrietjes met pompoenchutney of seitanstoverij met fairtradebier? En voortaan kan je ook e-peritieven met een overheerlijke Marokkaanse mojito!

3. Kijk uit naar Prikkel 2021

Op 12 en 13 februari bekijken we samen hoe we de wereld kunnen reconstrueren. Verwacht je aan een online escape game, interactieve workshops en boeiende debatten  Maak je geen zorgen: Prikkel 2021 gaat dan wel online door, maar blijft focussen op actie.

4. Kruip gezellig voor de buis met Klimaatraad

Een programma over de klimaatcrisis waarbij de moed je niet in de schoenen zakt? Canvas laat doeners en denkers uit alle domeinen van de maatschappij aan het woord in De Klimaatraad. Kom te weten hoe ecofeministen ons kunnen inspireren en waarom een beter milieu niet bij onszelf begint. Te volgen op VRT Nu of via YouTube.

5. Lees OH-magazine online

In deze coronatijden kan je nooit genoeg leesvoer hebben. Nog leuker wordt het als je al lezend iets opsteekt. Ons magazine OH voert je mee naar Oxfam-projecten over de hele wereld.  

6. Ga in gesprek over de klimaatcrisis

Achter de klimaatcrisis gaan extreme ongelijkheden schuil. De rijkste 10%  stoot namelijk zoveel CO2 uit als de armste 90% van de bevolking. Met de Green Deal wilt de Europese Commissie van Europa het eerste klimaat-neutrale continent maken. Enkel als de Green Deal ook sociaal is, zal ze voor een frisse wind zorgen. Schrijf je in voor het online debat.

7. Volg ons …

... op Facebook, Instagram en/of YouTube blijf op de hoogte van onze laatste acties en projecten.