7 manieren om je te blijven engageren tijdens lockdown 2.0

13/11/2020

Het zijn voor iedereen moeilijke tijden. Het Covid 19-virus houdt ons opnieuw in ons kot. Maar dat betekent niet dat je je ondertussen niet kunt inzetten voor een betere wereld. 7 tips om je te inspireren. 

1. Test je klimaatkennis

Wie wordt De Slimste Klimaatmens ter wereld? Kan jij de naakte feiten van het fake news onderscheiden? Doe onze quiz en ontdek of jij een klimaatexpert of een groentje bent.

2. Experimenteer in de keuken

Ben je een echte keukenprins(es) of heb je ambitie om er een te worden? De lekkere recepten van Oxfam-Wereldwinkels helpen je op weg. Knolselderfrietjes met pompoenchutney of seitanstoverij met fairtradebier? En voortaan kan je ook e-peritieven met een overheerlijke Marokkaanse mojito!

3. Koop hartverwarmende kerstcadeautjes

Laat je vrienden of familie weten dat je aan ze denkt en stuur ze een solidair kaartje van Oxfam Pakt Uit. Of bereid je al voor op de eindejaarsfeesten. Leg eens een geit of kip onder de kerstboom en steun onze projecten wereldwijd.

4. Kruip gezellig voor de buis met Klimaatraad

Een programma over de klimaatcrisis waarbij de moed je niet in de schoenen zakt? Canvas laat doeners en denkers uit alle domeinen van de maatschappij aan het woord in De Klimaatraad. Kom te weten hoe ecofeministen ons kunnen inspireren en waarom een beter milieu niet bij onszelf begint. Te volgen op VRT Nu of via YouTube.

5. Lees OH-magazine online

In deze coronatijden kan je nooit genoeg leesvoer hebben. Nog leuker wordt het als je al lezend iets opsteekt. Ons magazine OH voert je mee naar Oxfam-projecten over de hele wereld.  

6. Voer mee online actie voor het klimaat

Na vele maanden van mobilisaties en met een nieuwe, federale regering die zegt de klimaatcrisis serieus te nemen, is het moment aangebroken om de daad bij het woord te voegen. Schrijf een brief, een gedicht, maak een mooie tekening, … en stuur je ideeën voor het klimaat naar Sinterklaas

7. Volg ons …

... op Facebook en/of Instagram en blijf op de hoogte van onze laatste acties en projecten.