7 manieren om je te engageren vanuit je kot

07/04/2020

Het zijn voor iedereen moeilijke tijden. Het Covid 19-virus houdt ons in ons kot. Maar dat betekent niet dat je je ondertussen niet kunt inzetten voor een betere wereld. 7 tips om je te inspireren. 

1. Lees OH-magazine online

In deze Coronatijden kan je nooit genoeg leesvoer hebben. Nog leuker wordt het als je al lezend iets opsteekt. Ons magazine OH voert je mee naar Oxfam-projecten over de hele wereld. 

2. Experimenteer in de keuken

Pasta met broccolipesto, chiliburrito’s of vegan mango-chocoladecake... Loopt het water jou ook al in de mond? Oxfam-Wereldwinkels toverde een heleboel lekkere recepten uit de mouw. Oh ja, ook dit nog: de webshop blijft gewoon open!

3. Ruim je kleerkast op

Onze winkels en kledingcontainers zijn momenteel gesloten. Zet de zakken met oude kleding alvast opzij voor onze tweedehandswinkels en breng ze binnen wanneer ze terug opengaan. Zo verklein je niet alleen de afvalberg, maar steun je Oxfam-projecten wereldwijd.

4. Luister naar onze podcasts over ongelijkheid en klimaat

Extreme ongelijkheid de wereld uithelpen, hoe doen we dat? In onze podcast-serie ‘Equals’ nemen bekende opiniemakers en internationale activisten het woord. Gratis op Spotify!
 
Wil je je eerder verdiepen in de klimaatcrisis en wat je eraan kan doen? Doe dan inspiratie op met deze gloednieuwe Listen Up!-podcasts.

5. Voer mee online actie voor het klimaat

Nu klimaatactivisten niet meer elke vrijdag op straat kunnen komen voor het klimaat, doen ze dat online. Met de hashtag #climatestrikeonline roepen we samen met hen op om de klimaatcrisis niet uit het oog te verliezen in deze Coronatijden. Knutsel dus een bord ineen met je favoriete slogan en deel de foto of video van je actie op Instagram, TikTok of Facebook. On est plus chaud que le climat!

6. Met je kinderen voor de buis

Een kijktip voor het hele gezin? Ketnet trok in deze aflevering van ‘Goed gezien!’ naar onze projecten in de Westelijke Sahara. Oxfam-ingenieur Taleb legt uit hoe je gras kunt groeien in de woestijn. 

7. Steun de meest kwetsbaren onder ons

7 Belgische humanitaire organisaties slaan de handen in elkaar om de verspreiding van het virus te stoppen. Deel de oproep op Facebook of doe een gift.