Niet Nu Laura ontwerpt nieuwe Oxfam eindejaarsproducten

24/11/2021

Dit jaar bundelden Oxfam-Solidariteit en Oxfam Wereldwinkels hun krachten en daarom komen ze deze eindejaarsperiode ook als één Oxfam naar buiten. Want met Oxfam geef je meer betekenis aan de feesten. Voor deze speciale editie ontwierp cartooniste Niet Nu Laura collector items die je exclusief in de Wereldwinkels terugvindt.

Voor de eindejaarsperiode nodigt Oxfam België mensen uit om fair te koken, fairtradecadeautjes of Oxfam Pakt Uit-kaartjes te schenken, en voor feestkledij en -decoratie in de Oxfam-tweedehandswinkel langs te gaan. Cartooniste Niet Nu Laura ontwierp speciaal een koffiebewaarblik, kerstchocolaatjes en een geschenkdoos. Ze ontwierp ook nieuwe Oxfam Pakt Uit kaartjes.

Via de alternatieve wenskaarten doneert de koper via de aankoop van een kaart een bepaald bedrag aan Oxfam België. Dit bedrag wordt gebruikt om initiatieven in het kader van ontwikkelingsprogramma’s uit te voeren. De populairste kaart is wellicht de Geit! Een kaartje met een geit kost voor de consument 25 EUR. Met deze kaart steunt de koper kleinschalige landbouwprojecten van Oxfam en haar partners over de hele wereld en geeft hij of zij gezinnen een beter leven.

Rampen zoals in de textielfabriek Rana Plaza of de aanhoudende armoede bij cacaoboeren, openen ogen die wegkeken van onrecht. Mensen beseffen dat er al te vaak een geurtje zit aan de manier waarop producten gemaakt worden of waar ze vandaan komen.

“De eindejaarsperiode is dé periode bij uitstek om solidair te zijn met onze medemens. Daarom ging ik graag in op het voorstal van Oxfam België om nieuwe producten te ontwerpen,” vertelt Niet Nu Laura. 

Voor faire cadeaus, kwaliteitsproducten met respect voor de makers, kan je in de 200 Wereldwinkels terecht, of op de Oxfam webshop shop.oxfamwereldwinkels.be. De Oxfam Pakt Uit kaartjes zijn ook te koop op www.shop.oxfampaktuit.be

Beeldmateriaal is hier beschikbaar.

Interesse in een proefpakket? Contacteer belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter