Meer dan 300 teams nemen deel aan succes editie Oxfam Trailwalker

30/07/2021

Met 245 teams die 100 km wandelen en 85 teams die zich inschreven voor 25 km zal de jaarlijkse Oxfam Trailwalker een succes editie kennen. Het is de laatste dag om je alsnog bij de 1500 wandelaars voor het goede doel in te schrijven.

Voor de 14e keer vindt de Oxfam Trailwalker plaats, na een corona proof editie vorig jaar, vindt deze dit jaar terug plaats in Saint Hubert. Hiervoor is Oxfam Trailwalker nog op zoek naar 100 vrijwilligers om het avontuur in goede banen te leiden.

Tijdens het weekend van 28 en 29 augustus zijn er veel taken: van het beheren van de controleposten en de registratie, over het helpen met de logistiek en de catering, tot het runnen van de bar en de barbecue. Fotografen, masseurs, scouts, chauffeurs, iedereen kan iets vinden dat bij hem of haar past! Met hun glimlach en motivatie maken de vrijwilligers van de Oxfam Trailwalker het verschil en zijn zij de sleutel tot het succes van dit internationale solidariteitsevenement.

"Het is een unieke kans om betrokken te raken en je tijd te geven om de acties van Oxfam België in de strijd tegen armoede en onrechtvaardigheid in de wereld te steunen", zegt Markus Neumann, coördinator van de editie van 2021. 

Een geslaagde editie 

De ingeschreven teams, waaronder één met klimaatminister Khatabi en één met Europarlementariër Lutgen, hebben al voor bijna 350.000 euro aan donaties opgehaald.

De regels van de Oxfam Trailwalker zijn eenvoudig: elk team moet 100 km lopen in minder dan 30 uur en minstens 1.750 euro aan giften inzamelen of 25 km lopen in minder dan 7 uur en minstens 1.000 euro inzamelen, waarmee de wereldwijde ongelijkheidsstrijd van Oxfam België gefinancierd zal worden.

Alle nodige maatregelen zullen getroffen worden om het evenement coronaproof te laten verlopen.

Vrijwilliger worden

Wie zich als vrijwilliger wil inschrijven, kan het formulier invullen dat beschikbaar is op de website van het evenement. Geïnteresseerden kunnen met vragen terecht op het volgende e-mailadres: OBE.volunteers@oxfam.org

Opmerkingen voor de redactie

Het organiserend team is beschikbaar voor interviews. Beeldmateriaal is hier beschikbaar.

Het ‘Grote Woud van Saint-Hubert' is een van de grootste bosgebieden van België. Het ligt in het hart van de Ardennen en grenst aan de gelijknamige stad Saint-Hubert.

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter