Al 500 gevallen van Ebola in de DRC

12/12/2018

Terwijl het geweld in de Democratische Republiek Congo weer opflakkert in aanloop naar de verkiezingen, zijn er in het oosten al 500 gevallen van Ebola. Oxfam wijst op de grote risico’s die deze onzekere situatie meebrengt voor gezondheid van de lokale bevolking.

 

“De Democratische Republiek Congo is aan het strijden om het Ebolavirus onder controle te houden,” zegt Chals Wontewe, Oxfam-directeur in de DR Congo. “Deze maand is het aantal besmettingen echter veel sneller gestegen en verspreidt het virus zich verder dan voordien.”

“Alhoewel we nog ver af zijn van de omvang van de epidemie in West-Afrika, bevinden we ons in een uiterst complexe situatie. We hebben te maken met een bijkomende en maar al te reële bedreiging vanwege het toenemende geweld en de onstabiele situatie in aanloop naar de verkiezingen. De inspanningen om het virus te verdringen zouden afgeremd en zelfs opgeschort kunnen worden. Elke keer als zo’n situatie zich voordeed, is het virus veel sterker geworden.”

“Om enige hoop te koesteren op een einde aan deze vreselijke epidemie en aan het verschrikkelijke lijden van de Congolese bevolking sinds tientallen jaren, moeten de verkiezingen in alle rust verlopen en zouden alle kandidaten en hun volgelingen voorrang moeten verlenen aan het welzijn van de bevolking.”

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter