Organiseer een gastentafel voor Oxfam

Een eenvoudige maaltijd of een gastronomisch diner, een brunch of een barbecue in je tuin? Organiseer een etentje bij je thuis of op locatie. Nodig je vrienden uit of maak van de gelegenheid gebruik om nieuwe mensen te leren kennen. Want wat is er gezelliger dan samen te genieten van een heerlijk etentje en hiermee ook Oxfam-projecten te steunen? Doe mee aan ‘Anders Tafelen’!

Organiseer een etentje

Wat wordt er van mij verwacht als organisator?

Laat je creativiteit de vrije loop en dek je tafel: een ontbijt of brunch, een eenvoudige maaltijd, een gastronomisch diner of een barbecue,… Promoot je etentje op je persoonlijke pagina op de Oxfam website, maar ook bij je vriendenkring. Geef de voorkeur aan fair trade, bio en seizoensproducten.

De Oxfam-Wereldwinkels geven je alvast een duwtje in de rug met een aankoopbon ter waarde van 30 euro voor de voedingsproducten in het winkels. Neem contact op met de dichtstbijzijnde wereldwinkel en je zal versteld staan hoeveel fairtrade-ingrediënten je in je gerechten kan verwerken!

Daarnaast moedigen ook onze partners, Efarmz en Färm, het gebruik van biologische en lokale producten aan. Ze bieden een korting van 20% aan op de aankoop van de voedingsproducten voor je gerecht.

Voor online aankopen: efarmz.be/les panier verts
Voor winkelaankopen: färm

Voorzie een plaats waar je minimum 5 personen (organisator incluis) kan ontvangen.

De prijs van de maaltijd wordt door jou bepaald. Na het etentje trek je de kosten voor de maaltijd af van het ingezamelde bedrag. Daarna schenk je de opbrengst van de avond aan het Oxfam-project dat jij en je tafelgasten hebben gekozen.

Hoe organisator worden ?

  1. Schrijf je in via deze site: Je moet eerst een formulier invullen met je persoonlijke gegevens om een profielpagina aan te maken. Daarna krijg je een mailtje met je gebruikersnaam en je wachtwoord om je gegevens te bevestigen. Via een link in die mail of via de pagina ‘Anders Tafelen’ op oxfamsol.be kan je dan inloggen op je profielpagina.
  2. Maak een gastentafel aan: Op je profielpagina klik je op de knop ‘Maak een nieuwe gastentafel aan’. Vervolgens vul je het formulier in met de datum, de locatie en het aantal gasten dat je verwacht. Daarna beschrijf je je menu en hoeveel je invités moeten betalen. Je kan ook een foto toevoegen om het profiel wat op te fleuren.
  3. Een tweetal weken voor je etentje ontvang je via de post een welkomstpakketmet met alle info voor je avondje en je kortingsbon voor de Wereldwinkel. Je kan de belangrijkste documenten uit het welcome pack ook downladen in pdf.

Opgelet: is je etentje volzet? Duid dat zeker aan op de website om overboekingen en teleurstellingen te vermijden.

Organiseer een etentje

Wie kan aanschuiven aan je gastentafel?

De keuze van de gasten ligt volledig in jouw handen. Je kan beslissen alleen bekenden uit te nodigen of om je tafel open te stellen voor onbekende lekkerbekken uit je buurt. Vergeet niet aan te duiden of je etentje al dan niet volzet is als je je gastentafel aanmaakt.

Eens je tafel aangemaakt is, verschijnt het etentje online in het overzicht van de gastentafels. De locatie, de datum en het aantal plaatsen die nog beschikbaar zijn, zijn zichtbaar. De geïnteresseerde deelnemer kan klikken op een etentje en de details van het avondje en het menu bekijken. Je adres, telefoonnummer en e-mailadres zijn niet publiek zichtbaar.

  • Vrienden en familie: vraag je vrienden of familie om zich via de site 'Anders Tafelen' in te schrijven voor je etentje. Als ze zich inschrijven, ontvangen ze maandelijks een mail met de nieuwe gastentafels die georganiseerd worden.
  • Mensen uit je regio: Als iemand bij jou wil komen eten, vullen ze een formulier in met hun gegevens. Dit formulier wordt zowel naar jou als naar Oxfam gestuurd. Jij moet als organisator bevestigen of de geïnteresseerde kan aanschuiven aan jouw gastentafel. Bezorg hem/haar dan het gelegenheidsadres en eventueel je telefoonnummer.

Opgelet: is je etentje volzet? Duidt dat zeker aan op de website om overboekingen en teleurstellingen te vermijden.

Organiseer een etentje

Terug naar de hoofdpagina Anders Tafelen

Vragen of suggesties?

Contacteer Aurélie Vankeerberghen
eetmee@oxfamsol.be
#anderstafelen