Bedankt, supervrijwilligers!

03/12/2015

Ze zijn met 1.568, de Oxfam-vrijwilligers die zich het voorbije jaar onvoorwaardelijk hebben ingezet voor Oxfam-Solidariteit.

Ze heten Zoé, Lucia, Ursula en Anneke, om er maar een paar te noemen. Dag in dag uit, voor en achter de schermen geven al die Oxfam-vrijwilligers het beste van zichzelf voor een betere wereld. Op 5 december is het internationale dag van de vrijwill iger. Vandaar: een dikke MERCI!

Tweedehandsspullen verkopen

In onderstaand filmpje vertellen Anneke en Ursula over hun vrijwilligerswerk in de Antwerpse tweedehandswinkels van Oxfam.

Dit filmpje werd gemaakt door het het steunpunt vrijwilligerswerk van Antwerpen voor hun campagne "Elke vrijwilliger is een held. Gebruik je talent".

Van inleefatelier naar vrijwilliger

Zoé en Lucia hebben voor hun lessen aardrijkskunde een inleefatelier gevolgd. Die ervaring heeft hen aangezet om zelf iets voor Oxfam te doen: ze hebben zich opgegeven als vrijwilliger.

 

"Op het einde van het inleefatelier Bolivia was het voor iedereen duidelijk: je moet op een verantwoorde manier handelen als je veranderingen wil verweznelijken. Daarom heb ik ook voor mezelf de lat iets hoger gelegd."

“We zijn supergemotiveerd om ons steentje te kunnen bijdragen voor Oxfam. Het bewijs? We hebben de ganse dag de gietende regen getrotseerd om flyers uit te delen en zo reclame te maken voor de inleefateliers van Oxfam”

'Toen Oxfam onze hulp vroeg hebben we geen moment getwijfeld. Het geef enorm veel voldoening om een concreet verschil te kunnen maken."

"Als we nog op een andere manier kunnen helpen om impact te hebben op de huidge mentaliteit, dan zullen we dat zeker niet laten. Zo lijkt het ons bijvoorbeeld heel leuk om Oxfam-vrijwilliger te zijn op evenementen of festivals."

Ook vrijwilliger worden

Neem eens een kijkje bij de vrijwilligersvacatures