Bekend Vlaanderen schenkt bh aan Oxfam

02/11/2015

 

Geven hoeft niet altijd over geld te gaan. Onder het motto ‘Vrouwen ondersteunen vrouwen’ zamelen Oxfam en 18 Vlaamse lingeriezaken in november bh’s in voor het goede doel. Onder meer Hilde Crevits, Frieda Brepoels, Margriet Hermans en Miss World kandidate Leylah Alliet geven het goede voorbeeld.

Leylah Alliet uit Roeselare werd eerste eredame bij Miss België en mag binnenkort naar China om mee te dingen naar het kroontje van Miss World. Maar haar bh blijft in België. Die schenkt ze namelijk aan Oxfam-Solidariteit.

Van 2 tot 30 november zamelen 18 lingeriezaken over heel Vlaanderen zoveel mogelijk gebruikte maar nog bruikbare bh’s in. Als je je exemplaar inlevert, krijg je een waardebon van 10 euro in ruil. De ingezamelde bh’s komen terecht in de tweedehandswinkels van Oxfam-Solidariteit. Daar kunnen ook vrouwen die het financieel wat moeilijker hebben, een mooie bh aan een betaalbare prijs op de kop tikken. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de projecten van Oxfam wereldwijd, waarmee de ngo strijdt tegen armoede en ongelijkheid.

Frédéric Van Hauteghem van Oxfam-Solidariteit:

“Vorig jaar leverde de eerste actie van Vrouwen Ondersteunen Vrouwen niet minder dan 15.000 bh’s op. De opbrengst van 25.000 euro hebben we meteen ingezet in onze projecten tegen armoede en ongelijkheid. We gebruiken het geld bijvoorbeeld voor onze noodhulpactie na de aardbeving in Nepal, maar ook om boeren beter bestand te maken tegen de klimaatverandering.”

Dit jaar mikken Oxfam en de 18 betrokken lingeriewinkels samen op 18.000 bh’s. Daarvoor kunnen ze alvast rekenen op de hulp van een rist Bekende Vlamingen. Minister van Onderwijs Hilde Crevits schonk vrijdag al een bh (zie foto’s), net als 4 burgemeesters – oa Frieda Brepoels en Vincent Van Quickenborne (!) – en tal van schepenen en gemeenteraadsleden.

Hilde Crevits, Minister van Onderwijs:

“Ik heb geen moment geaarzeld om ook een bh te schenken. En geen rommel, hoor, het is belangrijk iets te geven dat nog een tweede leven kan hebben. Elke vrouw heeft het recht om kwaliteit te dragen. Deze actie maakt dat mogelijk én met de opbrengst van de verkoop kan Oxfam nog meer mensen helpen. Dat is dubbel mooi!”

Nu woensdag is het de beurt aan de Belgische kandidate voor Miss World: Leylah Alliet.


Uitnodiging
 
U bent van harte uitgenodigd om erbij te zijn als Leylah Alliet haar bh overhandigt voor Vrouwen Ondersteunen Vrouwen.
 
  • Wanneer? woensdag 4 november om 18 uur
  • Waar? Boudoir Lingerie, Veldstraat 25, 8760 Meulebeke


Extra

Perscontact                     
Wouter Fransen
Hoofd communicatie & media
Oxfam-Solidariteit       
0479 67 28 28                                                       
wfr@oxfamsol.be

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter