Belgische designer Lionel Jadot ontwerpt Tweede Empty Shop voor Oxfam-Solidariteit

14/10/2019

De Belgische designer en interieurarchitect Lionel Jadot is volop bezig met het ontwerp van de Empty Shop voor Oxfam-Solidariteit. Die vindt van 17 oktober tot en met 16 november plaats in hartje Brussel en biedt tweedehandskleding en designobjecten van bekende en minder bekende ontwerpers. De opbrengst financiert humanitaire hulp en ontwikkelingssamenwerking wereldwijd en helpt Oxfam-Solidariteit druk uitoefenen op het beleid.

“Volgens het principe van de Empty Shop starten we elke dag met een lege winkel die we met merkkleding en designobjecten vullen”, zegt Eva Vervecken van de tweedehandsafdeling van Oxfam-Solidariteit.

Belgische designer, ontwerper en interieurarchitect Lionel Jadot is enthousiast ingegaan op de vraag van Oxfam-Solidariteit om de pop-up winkel in te richten. “Ik vind het fantastisch wat Oxfam doet”, vertelt hij. “Het is een hele eer om op deze manier aan haar activiteiten te kunnen bijdragen. Aangezien ik veel met upcycling bezig ben, past het concept van de Empty Shop ook in mijn eigen visie.”

Tweedehands topdesign

“Met deze actie willen het grote publiek laten zien dat je in onze tweedehandswinkels echte topstukken kan vinden zonder je budget te moeten plunderen”, vervolgt Eva Vervecken. “Het is niet omdat het een tweedehandswinkel is, dat je er geen Dries Van Noten vindt.”

Oxfam-Solidariteit roept bekende merken en grote namen uit de modewereld, de Belgische designwereld, stylisten en fashionista’s op om kleren of designobjecten te schenken. Dat kunnen zowel eigen creaties als einde reeksen en unieke stukken zijn. Zo zullen ook minister Sven Gatz en presentatrice Saskia De Coster een kledingstuk schenken. Daarnaast is iedereen welkom om kleding of designobjecten te schenken, zolang het maar kwaliteitsvolle producten zijn.

Tweede keer

Het is de tweede maal dat Oxfam een Empty Shop opent. In oktober 2017 was er een eerste editie in de Brusselse Dansaertstraat. Dankzij de vele schenkingen van onder meer Nathalie Vleeschouwer, Jean-Paul Knott en Filippa K bracht die eerste editie Oxfam €31.980 op. De winst financiert humanitaire hulp en ontwikkelingssamenwerking wereldwijd en helpt Oxfam-Solidariteit druk uitoefenen op het beleid.

Foto’s © Sophie Carrée

Uitnodiging

U wordt hierbij uitgenodigd voor de openingsavond van de Empty Shop in aanwezigheid van Lionel Jadot op donderdag 17 oktober om 18 uur.

Praktische Informatie

• Datum: Van 17 oktober tot en met 16 november
• Openingsuren: Ma-za 10-18u
• Adres: Vlaamse Steenweg 88-90, 1000 Brussel
• Projectverantwoordelijke: Eva Vervecken 02/501.67.14
• Ontwerp: Lionel Jadot: www.lioneljadot.com
• Organisator: Oxfam-Solidariteit. Meer informatie over Oxfam-projecten: https://www.oxfamsol.be/nl/wat-we-doen
• Over de Oxfam-Solidariteit tweedehandswerking: https://www.oxfamsol.be/nl/tweedehands-winkelen
• Oxfam-Solidariteit heeft 41tweedehandswinkels in België. De opbrengst van deze winkels gaat volledig naar Oxfam-projecten wereldwijd. Meer dan 1000 vrijwilligers en werknemers maken de goederen klaar voor hergebruik. Alle goederen in de winkels komen van giften van particulieren en bedrijven. Schenkers leveren herbruikbare goederen direct in de winkels af, deponeren kleding in containers of nemen deel aan één van de vele inzamelacties.

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter