Ben jij een festivalheld(in)?

10/07/2018

Op onze festivalstand zoeken we dit jaar superheldinnen en -helden. Jouw superkracht: je hebt een sterke morele code en wil strijden voor gelijke rechten voor meisjes en vrouwen. Kom jij de held uithangen op de Oxfam-festivalstand? 

Oxfam-Solidariteit trekt dit jaar naar de beste festivals van de zomer: Dour, de Gentse Feesten, Dranouter, Pukkelpop en Les Solidarités (Namen). 

We voeren er campagne voor gelijke rechten voor vrouwen en meisjes. We willen dat vrouwen niet langer de prijs moeten betalen voor belastingontwijking en gebrekkige sociale diensten van de overheid. Wij willen verandering. 

Jij ook?

Jouw superpowers… op de Gentse Feesten 2018

Dinsdag 17 juli wordt een heroïsche dag op One Day for Another World, de Oxfam-dag op de Gentse Feesten: dan kan je niet alleen je superpowers komen bewijzen op onze festivalstand, maar de hele programmatie staat in het teken van solidariteit. 

Met deze (niet te missen) muzikale helden en heldinnen op het podium: 

  • de Propere Fanfare (uit Gent)
  • Mokoomba (uit Zimbabwe)
  • Panjabi MC (die je zeker nog kent van deze monsterhit uit 1999)
  • Gitarist Rodriguez Vangama et Les Salop-Arts
  • DJ Ephonk (trouwe metgezel van raptalent Coely)

Ben jij erbij?

En de superpowers van Rachel… in Kenia

De Jaombi Foundation School van de Keniaanse Superwoman op deze foto, Rachel Oichoe (9 jaar), had tot voor kort vuile, onhygiënische wc’s.

Maar Oxfam-partner Sanergy heeft nieuwe toiletten geïnstalleerd in de school. En dus komen er weer beduidend meer meisjes naar de klas. 

Dat is ook te danken aan Rachel: zij trok een Superwoman-pakje aan en hielp Oxfam om de nieuwe toiletten te promoten bij de leerlingen en ouders. 

Heldendaden verrichten met belastinggeld?

Je moet geen held zijn om te zien dat multinationals weinig belastingen betalen, en dat overheden dat zomaar toelaten. 

Maar zonder belastingontwijking zou er elk jaar 100 miljard dollar kunnen gaan naar diensten die het leven van vrouwen en meisjes drastisch kunnen veranderen: onderwijs, goede gezondheidszorg, gezinszorg en opvang voor ouderen… 

Vrouwen en meisjes zoals Rachel staan op de eerste rij om extreme ongelijkheid te veranderen.

Doe jij mee?