Bleinen en blaren voor het goede doel

27/08/2014

Nu zaterdag gaan in de vroege ochtend 300 wandelteams van start in Oxfam Trailwalker. Het gaat om de zwaarste teamuitdaging in België: 100 km op en neer door de Hoge Venen met start en aankomst in Eupen. Wat meer is, de deelnemers doen dat alles voor het goede doel: elk team - telkens 4 personen - zamelde minstens 1.500 euro in voor de projecten van Oxfam-Solidariteit.

Oxfam Trailwalker, dat is :

  • meer dan 120.000 kilometer, op één weekend afgelegd door alle stappers samen. Dat is drie keer de wereld rond
  • meer dan 568.431 euro die in 2013 ingezameld werd voor de projecten van Oxfam, dat dit jaar zijn 50ste verjaardag viert in België
  • 81 % van de stappers die de finish bereiken
  • de Hoge Venen, een van de mooiste natuurlandschappen van België
  • een snelheidsrecord van 9 uur 57 minuten op 100 km!

Wandelaars uit alle hoeken van het land zijn al maandenlang bezig met de voorbereiding en fondsenwerving:

Het team ‘Fairfoxes’ uit Vosselaar (Antwerpen) nam deel aan alle Belgische edities van Oxfam Trailwalker en heeft de voorbije zes edities in totaal al meer dan 50.000 euro ingezameld. Dit jaar zamelden zij tot nu toe 17.500 euro in, een absoluut record.

De oudste deelnemer van dit jaar komt uit Boom. Joos van het team ’T D100 IN DE VENEN wil dit jaar bewijzen de uitdaging met zijn 74 jaar de 100 kilometer nog steeds aan te kunnen. Huisgemaakte advocaat, zelfbereide notenporto en als kers op de taart een grote quiz: dit team weet hoe je geld moet inzamelen.

Ziekenfonds en sociaal secretariaat Partena, sinds een aantal jaar echte Oxfam Trailwalker-enthousiastelingen, motiveert vijf teams van collega’s om samen 100 km te wandelen. Na afloop nodigt CEO Michel Halet, die zelf meestapt, zijn medewerkers uit op zijn bureau om er na te kaarten bij de medailles en foto’s van de deelnemende collega’s.

Maak dit evenement vol positieve energie mee van op de eerste rij en beleef samen met ons de intense emoties van de deelnemers. Van vrijdag 29 augustus 19 uur tot zondag 31 augustus om 13 uur zijn wij permanent ter beschikking voor:

  • aanvragen tot interviews
  • ontmoetingen met de teams
  • beeldmateriaal
  • alle andere vragen

Centraal ontmoetingspunt is de start en finish in Eupen, aan de Sporthal van Kettenis, Aachener Strasse 236A.

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter