Centraal-Afrikaanse Republiek: evaluatierapport over de ondersteuning en bescherming van kwetsbare bevolkingsgroepen in Ouham en Ouham Pende

Dit rapport evalueert het project in de Centraal-Afrikaanse Republiek waarmee Oxfam in 2016 en 2017 de voedselzekerheid en de bescherming van de inwoners van Ouham en Ouham-Pendé verbeterde. Deze mensen bevonden zich in een conflictsituatie.

Uit dit evaluatierapport blijkt dat het Oxfam-project meer dan 19.000 mensen bereikte en hun voedselzekerheid verhoogde, onder meer dankzij de goede kennis van de context in de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Voedselzekerheid voor kwetsbare bevolkingsgroepen

Sinds 2013 wordt de Centraal-Afrikaanse Republiek getekend door conflict. Oxfam slaagde erin om de humanitaire noden van de mensen in Ouham en Ouham-Pendé te verminderen door voedsel en zaden uit te delen aan 2700 gezinnen.

  • Voor 700 gezinnen werd werkgelegenheid gecreëerd.
  • 9 beschermingscomités werden opgericht.
  • Deze beschermingscomités hielpen 386 slachtoffers van geweld aan de juiste dienstverlening.

Het conflict in de Centraal-Afrikaanse Republiek  leidde ook in 2016 en 2017 tot meer vluchtelingen. Door die toename van kwetsbare mensen bleef de situatie in de regio even precair als aan het begin van het project.

Publicatiedatum: 
01/03/2018
Download (1.08 MB)