Close The Gap: Hoe we na 2015 geweld tegen vrouwen kunnen uitroeien

Minstens 1 op de 3 vrouwen ondergaat in haar leven fysiek of seksueel geweld, en vaak is de dader een vertrouwde partner. Geweld tegen vrouwen en meisjes is een fundamentele mensenrechtenkwestie, en een centrale uitdaging om ontwikkeling, democratie en vrede te kunnen waarmaken. 

Oxfam maakt zich grote zorgen dat de inspanningen om geweld tegen vrouwen uit te roeien niet in overeenstemming zijn met de omvang van het probleem. Meer zelfs: de nood om een einde te maken aan geweld tegen vrouwen wordt zeer breed erkend, maar de omvang van geweld wereldwijd wijst in de richting van een enorme kloof tussen mooie woorden en actie. 

De internationale gemeenschap laat vrouwen in de steek op dit vlak, en zal blijven falen als we niet meer moeite doen. 

Nieuwe Millenniumdoelen, nieuw engagement

Regeringen, politici en het middenveld gaan nu van start met een bespreking van het Beijing Platform of Action en buigen zich over een framework voor een opvolger voor de Millenniumdoelen (MDG's). Dit is een kans om de kloof te dichten en ons engagement te vernieuwen om geweld tegen vrouwen uit te roeien. 

Deze paper wordt gelanceerd tijdens de 58ste sessie van de Commission on the Status of Women (de commissie over de status van de vrouw). 

Publicatiedatum: 
11/06/2015
Download (525.38 KB)