Coronacrisis houdt stappers niet tegen: al 34 366€ ingezameld voor Oxfam Trailwalker

04/08/2020

De originele Oxfam Trailwalker kan door de coronacrisis dan wel niet doorgaan, 38 teams hebben zich al geregistreerd om in totaal 1760 km te wandelen en per gewandelde kilometer 17,5€ in te zamelen voor het werk van Oxfam wereldwijd.

Oorspronkelijk zou België’s grootste solidariteitswandeltocht voor de tweede maal op rij in het Ardense Saint-Hubert plaatsvinden 29 en 30 augustus, tot de coronacrisis daar een stokje voor stak en Oxfam België inventief uit de hoek moest komen met een alternatief: Oxfam Trailwalker: Choose your challenge.

In plaats van de verplichte 100 km kunnen de teams (die bestaan uit 4 personen) deze editie zelf kiezen hoeveel ze wandelen en waar. Olivier Schmitz, gouverneur van de provincie Luxemburg, zal het virtueel startschot van het evenement geven, maar evengoed zullen dan teams vertrekken aan de kust of in hartje Vlaams Brabant. Het evenement zal gelivestreamed worden en de teams zullen aan de hand van een app in contact staan met de organisatie. 

“De 152 deelnemers beseffen dat net nu de noden het hoogst zijn in kwetsbare landen die vaak al leden onder conflicten of ongelijkheden. De coronacrisis zet fragiele gezondheidssystemen op het scherpst van de snee,” vertelt Markus Neumann, die Oxfam Trailwalker in goede banen leidt. 

De coronacrisis heeft immers bestaande ongelijkheden blootgelegd en versterkt, niet alleen bij ons maar ook in kwetsbare landen. Sinds het begin van de pandemie heeft Oxfam 4,5 miljoen van 's werelds meest kwetsbare mensen bereikt met voedselhulp en schoon water, in samenwerking met meer dan 344 partners in 62 landen. Oxfam streeft ernaar om in totaal 14 miljoen mensen te bereiken door nog eens 113 miljoen dollar in te zamelen om onze programma's te ondersteunen. 

Deelnemers kunnen zich nog inschrijven tem 15 augustus. 

Foto’s hier beschikbaar.

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter