Crowdfunding voor melkerij

13/05/2016

De boerinnen in de mini-melkerij van Bittou, in Burkina Faso, hebben twee nieuwe machines nodig. Daarom starten we vandaag, op de Internationale dag van de melk, een crowdfunding-actie via de site Crofun: tegen 30 juni willen we 9.528 euro inzamelen. Help jij om deze melkboerinnen een toekomst te geven?

***UPDATE: het volledige bedrag voor deze crowdfundingactie is intussen ingezameld. Goed nieuws! Wil je de melkboerinnen in Burkina Faso toch nog steunen? Tot 30 juni blijven we via dezelfde crowdfundingpagina geld inzamelen voor een tweede melkerij met dezelfde problemen (in Fada, 220 km verder). ***

Probleem: de melkerij van Bittou moet vechten om overeind te blijven

De melkboerinnen van Bittou hebben moeite om hun melk te verkopen, omdat ze veel concurrentie hebben van goedkope ingevoerde melk. Bovendien worden klanten kritischer: ze eisen hygiënisch verwerkte en veilige melk. Maar omdat de melk in de melkerij nog met de hand verwerkt wordt, halen ze niet alle hygiënenormen.

OPLOSSING: investeringen in de melkerij

Om de werking van de melkerij te verbeteren, hebben de melkboerinnen een pasteuriseer- en een verpakkingsmachine nodig. Zo kunnen ze hygiënischer werken, meer melk verwerken & verkopen én meer verdienen. Op die manier kan de lokale melk een plaats op de markt veroveren en krijgen de melkboerinnen een toekomst.

Klik hier om mee te bouwen aan de melkerij

Wil je de melkerij steunen voor 40 euro of meer EN wil je een fiscaal attest voor je gift? Dat kan! Stort dan rechtstreeks op de rekening van Oxfam-Solidariteit: BE37 0000 0000 2828, met vermelding ‘melkerij’ Bedankt!
Let wel: alleen wie steunt via Crofun krijgt de beloning (bonnetje, koetje,...).


Waar gaat je bijdrage naartoe?

  • € 4.192,35 voor een pasteuriseermachine
  • € 5.335,72 voor een verpakkingsmachine

Het plan

  • juni: 9528 euro inzamelen voor de machines
  • augustus: aankoop machines
  • november: machines geleverd en in werking

Als we een hoger bedrag inzamelen, dan kunnen we de melkerij extra steunen, met:

  • € 1.524,49 voor verpakkingen voor melk
  • € 1.905,61 om een voorraad voeder voor de koeien aan te leggen

De inkomsten uit de melkerij zijn levensbelangrijk. Met het geld kunnen de melkboerinnen extra eten kopen voor hun gezin.

“Als een boerin 2 liter melk verkoopt, dan verdient ze net genoeg om haar familie die dag te eten te geven. Als ze haar melk niet kan verkopen, zijn er dus 10 mensen die honger hebben.”
Ibrahim Diallo, hoofd van UMPL-B, de Unie van mini-melkerijen in Burkina

De plannen zijn er, de boeren en boerinnen zijn enthousiast.
Het enige dat ontbreekt, is jouw steun om van de melkerij een succes te maken.
Dus geef melkboerinnen een toekomst! #BittouNeedsYou

Crowdfund jij mee?

Wil je de melkerij steunen voor 40 euro of meer EN wil je een fiscaal attest voor je gift? Dat kan! Stort dan rechtstreeks op de rekening van Oxfam-Solidariteit: BE37 0000 0000 2828, met vermelding ‘melkerij’ Bedankt!
Let wel: alleen wie steunt via Crofun krijgt de beloning (bonnetje, koetje,...).