Crowdfunding voor melkerijen in Bittou en Fada afgesloten

04/07/2016

Met onze eerste crowdfundingactie hebben we het nodige bedrag ingezameld voor de mini-melkerij in Bittou, Burkina Faso én bovendien extra geld verzameld voor de melkerij van Fada. Dankjewel voor je steun!

Dankzij de mensen die de crowdfundingactie hebben gesteund, via Crofun of door rechtstreeks een gift te storten op de rekening van Oxfam-Solidariteit, kunnen de ondernemende melkboerinnen van Bittou in Burkina Faso hun plannen voor modernisering waarmaken.

Waar gaat het geld van deze crowdfundingactie naartoe?

Samen hebben we  12.958 euro opgehaald voor de mini-melkerij van Bittou, genoeg geld voor de melkboerinnen om 2 nieuwe machines (9.528 euro), melkverpakkingen (1.524,49 euro) en veevoeder (1.905,61 euro)  aan te kopen.

De melkboerinnen in Bittou kunnen binnenkort hun melk beter verpakken en bewaren, dankzij de opbrengst van deze crowdfunding. Zo kunnen ze:

Wat gebeurt er met het resterende geld?

We hebben het streefbedrag voor Bittou al behaald op 16 juni.

  • Het geld dat na 16 juni gestort werd, gaat naar de  mini-melkerij in Fada. Die krijgt te maken met dezelfde problemen als de melkerij in Bittou. De mini-melkerij in Fada is, net als die in Bittou, lid van onze partnerorganisatie UMPL-B.
  • Heb je na 16 juni nog meegedaan aan de crowdfunding en wil je niet dat je geld naar Fada gaat? Dat kan ook. We storten je het bedrag dan terug. Mail naar fundraising@oxfamsol.be en we brengen het in orde.

Het eindbedrag van de crowdfundingactie zal in de tweede week van juli bekend zijn, als alle stortingen rechtstreeks op de rekening van Oxfam-Solidariteit verwerkt zijn.

Nog eens hartelijk bedankt aan iedereen die deze crowdfundingactie gesteund heeft.

Partner: