Dag van de Solidaire Klant bij Oxfam-Tweedehandswinkels

30/09/2019

Begin oktober is traditioneel het Weekend van de Klant. Ook Oxfam-Solidariteit wil de klanten van haar tweedehandswinkels bedanken. Dat zijn er jaarlijks zo’n 446.500 verspreid over 43 winkels in heel België.

“Tijdens de Dag van de Solidaire Klant willen we benadrukken dat shoppen bij een Oxfam-tweedehandswinkel een solidaire daad is”, vertelt Kathleen Mine, marketingmedewerker bij Oxfam Tweedehands. “Met hun aankopen steunen de klanten Oxfam-Solidariteit om samen tegen ongelijkheid te strijden en armoede te verslaan. Het geld dat de winkels ontvangen, financiert humanitaire hulp en ontwikkelingssamenwerking wereldwijd en helpt Oxfam-Solidariteit druk uitoefenen op het beleid.”

Om hen te bedanken, geven de Oxfam-tweedehandswinkels op zaterdag 5 oktober aan alle klanten een korting van 50% op de aankoop van één product naar keuze (behalve op informaticaproducten). Alle winkelbezoekers krijgen ook een gratis drankje aangeboden.

Over Oxfam-tweedehandswinkels

  • Oxfam-Solidariteit heeft 41 tweedehandswinkels in België: 10 winkels in Brussel, 15 in Wallonië en 16 in Vlaanderen waarvan 3 winkels in Antwerpen, 2 in Gent en 1 in Wilrijk, Mechelen, Leuven, Hasselt, Genk, Brugge, Knokke, Oostende, Kortrijk, Roeselare, Sint-Niklaas.
  • De eerste Oxfam-tweedehandswinkel opende 55 jaar geleden in Brussel.
  • In 2018 verkochten alle winkels samen 1,5 miljoen producten. Van de 41 winkels verkopen er 32 textiel, 21 informatica, 38 boeken, 28 brocante en 6 fairtrade.
  • De Oxfam-tweedehandswinkels tellen 125 medewerkers en krijgen de steun van 1.150 vrijwilligers.
  • Meer informatie over Oxfam-Solidariteit en haar tweedehandsactiviteiten: www.oxfamsol.be/nl/tweedehands-winkelen

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter