Doe mee met de lerarenlunch

05/11/2014

Oxfam organiseert jaarlijks een nationale lerarenlunch, een ochtend vol informatie, tips en uitdagingen om binnen de schoolmuren solidair te zijn met het Zuiden. De lerarenlunch is het moment om gelijkgestemde leerkrachten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Eindigen doen we ’s middags met een (h)eerlijke en duurzame lunch.

Wat ? De nationale Oxfam-lerarenlunch
Wanneer?  8 november 2014 van 08:45 tot 14 uur
Waar? Vier-Windenstraat 60 1080 Brussel
Voor wie? We verwelkomen graag alle leerkrachten uit de tweede en derde graad van het secundair onderwijs én leerkrachten in spe met interesse in een les, een actie of de opstart van een duurzaam engagement.

Elke deelnemer heeft de keuze uit twee van drie workshops.

Workshop 1
Hoe een Wereldwinkel op School (WoS) opstarten? Hoe vult een WoS de vakoverschrijdende eindtermen in? Hoe maken we verkoopsafspraken, en hoe stimuleren we de leerlingen om eerlijke handel te doorgronden? Een workshop met veel ruimte voor uitwisseling.

Workshop 2
Het inleefatelier Mondiapolis steekt sinds kort in een nieuw (ethisch) jasje. Reis naar Cambodja en Burkina Faso zonder een voet buiten België te zetten. Laat je onderdompelen in de economische globalisering en ontdek de gevolgen van ons consumptiegedrag voor mens en milieu. En daarna is het aan jou om je leerlingen warm te maken voor een trip naar Mondiapolis!

Workshop 3
Handel kan een krachtige motor van ontwikkeling zijn, op voorwaarde dat de ziektes van de internationale handel ernstig behandeld worden. ‘Alle kaarten op tafel’ is een campagne die focust op marktconcentratie en onrecht in de wereldhandelsregels, zoals invoerheffingen en (inkomens)subsidies. Een toelichting voor elke leerkracht die de basisproblemen van de wereldhandel wil doorgronden.

Programma:
08u45: onthaal met koffie en thee
09u15: Welkom
09u30: Workshop naar keuze: 1, 2, of 3
11u00: Pauze
11u15: Workshop naar keuze: 1, 2, of 3
12u45: Oxfam-lerarenlunch

Prijs: gratis

Schrijf je nu in!


Vergeet niet de twee workshops van je keuze te vermelden. Een deelnameattest wordt voorzien.

De deelnemers krijgen een infomap voor leerkrachten en ondersteunend materiaal.

Alle materialen zijn in te kijken en kunnen worden besteld.

Een overzicht van ons educatief materiaal vind je op www.oxfamwereldwinkels.be/scholen en http://www.oxfamsol.be/nl/-Educatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar edu@oxfamsol.be of bel naar 02 501 67 12.

Deze lerarenlunch wordt georganiseerd door Oxfam-Solidariteit, Oxfam-Magasins du monde en Oxfam-Wereldwinkels.