Algemene schenking pharma

Steun Oxfam: dankzij jouw gift voeren we campagne voor betere praktijken bij farmabedrijven en ijveren we samen voor een betere en betaalbare gezondheidszorg.

Algemene schenking

EUR
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die in de afbeelding worden weergegeven.

Wanneer u op jaarbasis 40 euro of meer schenkt, dan hebt u recht op een fiscaal attest voor het totale bedrag van uw giften. Oxfam-Solidariteit verstuurt de attesten automatisch in de maand maart in het jaar na uw gift. Giften komen in aanmerking voor een belastingvermindering van 45% van het geschonken bedrag.
Opgelet! Voor giften betaald via PayPal mag Oxfam-Solidariteit geen fiscaal attest uitreiken.


VEF-AERF

Oxfam-Solidariteit is lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving.

€ 100,00

En onze gezondheid dan?

Moeten kiezen tussen eten kopen of naar de dokter/het ziekenhuis gaan? Dat wil niemand. Toch staan talloze mensen elke dag voor die keuze. In arme landen, maar ook bij ons. En de farma-industrie draagt hier aan bij.

Want farmareuzen betalen hun fair deel aan belastingen niet. Volgens een Oxfam-rapport ontwijken 4 grote farmabedrijven naar schatting 3,5 miljard euro. Overheden mislopen daardoor inkomsten die ze zouden kunnen investeren in gezondheidszorg.

Mensen als jij en ik, maar vooral de armsten, betalen daar de prijs voor.

Daarom vraagt Oxfam jouw steun.

We deinzen er niet voor terug om de farma-industrie het vuur aan de schenen te leggen over hun belastingontwijking, lobbying voor nog grotere winstmarges en torenhoge medicijnprijzen. Maar om dat te blijven doen, hebben we jouw hulp nodig. Steun om op te kunnen boksen tegen hun machtige lobby, om gedegen onderzoek te doen, campagne te voeren...

Maar we hebben je bijdrage ook nodig om mensen zonder goede gezondheidszorg bij te staan, bijvoorbeeld door steun te geven voor de aankoop van medicijnen.

  • 12 euro = handwasvoorziening voor een gezin
  • 20 euro = hygiënekit tegen uitbraak ziekten
  • 50 euro = medicijnen en uitrusting voor pre-natale zorg

Doe een gift, en geef Oxfam meer slagkracht. Zo zetten we samen multinationals onder druk. Samen financieren we meer projecten en helpen we meer vrouwen, mannen en kinderen aan betere gezondheidszorg.

BEDANKT!

Fight Inequality, Beat Poverty.