Dringende noodhulp voor Jemen

10 miljoen Jemenieten worden bedreigd door honger, 18 miljoen hebben dringend drinkwater nodig en 1 miljoen worden jaarlijks getroffen door cholera. De recente uitbraak van Covid-19 kan de situatie verergeren. Jouw hulp kan levens redden.

Steun de bevolkingen die getroffen worden door de hongersnood.

EUR
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die in de afbeelding worden weergegeven.

informatie over fondsenwerving

Wanneer u op jaarbasis 40 euro of meer schenkt, dan hebt u recht op een fiscaal attest voor het totale bedrag van uw giften. Oxfam-Solidariteit verstuurt de attesten automatisch in de maand maart in het jaar na uw gift. Giften komen in aanmerking voor een belastingvermindering van 45% van het geschonken bedrag.


VEF-AERF

Oxfam-Solidariteit is lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving.

€ 68 120,16 

Steun de gezinnen die bedreigd worden door gevechten, honger, dorst en ziekte.

5 jaar oorlog in Jemen hebben geleid tot ‘de ergste humanitaire crisis ter wereld’, volgens de VN.

24 miljoen Jemenieten hebben dringend behoefte aan humanitaire hulp. Sinds maart 2015 worden er elk uur 50 nieuwe gevallen van cholera gemeld. In een land waar de gezondheidszorg ineen is gestort, kan de komst van Covid-19 de reeds rampzalige situatie verergeren.

Oxfam biedt noodzakelijke hulp ter plaatse: distributie van drinkwater, installatie van toiletten, enz. We leiden lokale teams op die informatie en advies geven in de vele kampen voor ontheemden om besmetting met Covid-19 te voorkomen. Om de meest kwetsbare gezinnen te steunen, delen we geld uit. Elk gebaar telt: jouw gift kan levens redden!

Bedankt voor je steun.

  • 35 euro = voedselhulp voor kwetsbare gezinnen
  • 60 euro = drinkbaar water verschaffen aan mensen die de bombardementen ontvluchten
  • 100 euro = training van een vrijwilliger om de verspreiding van ziektes in de kampen te voorkomen