Ebola uitbraak en humanitaire crisis in Congo

Oxfam heeft al 600.000 mensen geholpen in de strijd tegen ebola in de regio’s Ituri en Kivu. Maar door nieuwe gevallen in Goma en de precaire situatie in de regio, blijft de nood enorm.

Help de families

EUR
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die in de afbeelding worden weergegeven.

Wanneer u op jaarbasis 40 euro of meer schenkt, dan hebt u recht op een fiscaal attest voor het totale bedrag van uw giften. Oxfam-Solidariteit verstuurt de attesten automatisch in de maand maart in het jaar na uw gift. Giften komen in aanmerking voor een belastingvermindering van 45% van het geschonken bedrag.
Opgelet! Voor giften betaald via PayPal mag Oxfam-Solidariteit geen fiscaal attest uitreiken.


VEF-AERF

Oxfam-Solidariteit is lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving.

€ 1 496,25 

Sinds mei 2018 is er officieel sprake van een ebola-epidemie in de Democratische Republiek Congo. Er zijn intussen meer dan 2700 gevallen opgetekend, en 1800 mensen zijn gestorven aan de gevolgen van de ziekte. De voorbije weken zijn verschillende mensen positief getest op het ebola-virus in Goma, een stad met twee miljoen inwoners.

Oxfam heeft al 600.000 mensen geholpen in de strijd tegen ebola in de regio’s Ituri en Kivu. Maar door de nieuwe gevallen in Goma en de precaire situatie in de regio, blijft de nood enorm. De humanitaire acties tegen ebola wordt bemoeilijkt door het aanhoudende geweld in de regio Ituri, die het leven van duizenden mensen bedreigt, waardoor ze geen toegang krijgen tot essentiële diensten zoals gezondheidszorg.

Oxfam wil zijn werk uitbreiden en de kwetsbare families voorzien van levensnoodzakelijke midden zoals: drinkbaar water, medische apparatuur en sanitaire voorzieningen. Dit kan zowel op korte termijn de verspreiding van ebola voorkomen, maar kan ook op lange termijn de families helpen herstellen.

Help jij mee het ebolavirus te bestrijden en te voorkomen?

  • Met €40 kunnen we een hygiënekit kopen om de verspreiding van ziektes tegen te gaan
  • Met €70 kunnen we drinkbaar water voorzien voor families die alles kwijtgeraakt zijn
  • Met €115 kunnen we toiletten en kraantjes installeren voor families op de vlucht