Het dodelijke ebolavirus rukt op in Congo

Er zijn nu ook gevallen gemeld in Goma. In die grootstad van 2 miljoen mensen kan de ziekte razendsnel uitbreiden en daarom zijn extra maatregelen dringend nodig.

Help de families

EUR
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die in de afbeelding worden weergegeven.

informatie over fondsenwerving

Wanneer u op jaarbasis 40 euro of meer schenkt, dan hebt u recht op een fiscaal attest voor het totale bedrag van uw giften. Oxfam-Solidariteit verstuurt de attesten automatisch in de maand maart in het jaar na uw gift. Giften komen in aanmerking voor een belastingvermindering van 45% van het geschonken bedrag.


VEF-AERF

Oxfam-Solidariteit is lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving.

€ 2 474,25 

Sinds de uitbraak in mei 2018 zijn 3000 ebola-gevallen opgetekend en stierven er al 2000 mensen aan de ziekte. Oxfam hielp al 600.000 mensen in de strijd tegen ebola in de Ituri-en Kivu-regio, maar heeft nu dringend meer hulp nodig om de verdere verspreiding tegen te gaan.

Oxfam verdeelt onder meer zuiver water, medische apparatuur & sanitaire voorzieningen en geeft opleidingen over hygiëne. Zo wordt niet alleen de verspreiding van ebola tegengegaan, maar verbetert ook de levenskwaliteit van de bevolking in het door conflict geteisterde gebied.

Help jij mee het ebolavirus te bestrijden en te voorkomen?

  • Met €40 kunnen we een hygiënekit kopen om de verspreiding van ziektes tegen te gaan
  • Met €70 kunnen we drinkbaar water voorzien voor families die alles kwijtgeraakt zijn
  • Met €115 kunnen we toiletten en kraantjes installeren voor families op de vlucht