Humanitaire crisis in Congo

3,8 miljoen mensen moesten noodgedwongen hun huis verlaten door aanslepende conflicten in de Democratische Republiek Congo. 13 miljoen mensen hebben hulp nodig, temeer omdat eind juli een nieuwe ebola-epidemie is ontstaan in de provincie Noord-Kivu.

Help de families op de vlucht.

EUR
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die in de afbeelding worden weergegeven.

Wanneer u op jaarbasis 40 euro of meer schenkt, dan hebt u recht op een fiscaal attest voor het totale bedrag van uw giften. Oxfam-Solidariteit verstuurt de attesten automatisch in de maand maart in het jaar na uw gift. Giften komen in aanmerking voor een belastingvermindering van 45% van het geschonken bedrag.
Opgelet! Voor giften betaald via PayPal mag Oxfam-Solidariteit geen fiscaal attest uitreiken.


VEF-AERF

Oxfam-Solidariteit is lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving.

€ 1 486,25 

Miljoenen mensen hebben hun huis verlaten wegens het aanslepend geweld in de Democratische Republiek Congo, onder meer in Kasai, Tanganyika, Ituri, Kivu etc. Met 3,8 miljoen mensen op de vlucht is dit de grootste vluchtelingencrisis in heel Afrika. 13 miljoen mensen hebben er dringend humanitaire hulp nodig. Oxfam-teams voorzien er voedsel, drinkbaar water en sanitair aan de meest kwetsbare families. Dit is van levensbelang, zeker omdat er in de provincie Noord-Kivu eind juli een nieuwe ebola-epidemie opdook. Toch blijft de nood enorm. Help ons hen te helpen.

  • Met €40 kunnen we een hygiënekit kopen om de verspreiding van ziektes tegen te gaan
  • Met €70 kunnen we drinkbaar water voorzien voor families die alles kwijtgeraakt zijn
  • Met €115 kunnen we toiletten en kraantjes installeren voor families op de vlucht