Eerlijke handel

Voor wie op school aan de slag wil met fairtrade zijn er heel wat mogelijkheden. Je kan zelf op bezoek gaan bij een Wereldwinkel, maar je kan de Wereldwinkel ook gewoon naar je school halen!

Wereldwinkel bezoeken

Veel Wereldwinkels ontvangen jaarlijks groepen. Kinderen, jongeren of volwassenen, allemaal brengen ze graag een bezoek aan de winkel die toch net iets anders is dan de andere. Om een bezoek te plannen neem je contact op met de winkel in je buurt; de vrijwilligers gaan er vaak aan de slag met boeiende methodieken om jou en je klas alles te vertellen over eerlijke handel.

Zoek een winkel op www.oxfamwereldwinkels.be

Wereldwinkel op school

Een Wereldwinkel op School is veel meer dan een verkoopstand tijdens de pauze. Het is een engagement voor rechtvaardigheid, het is leren over Noord-Zuidrelaties, het is leren beheren van een duurzame onderneming, het is actievoeren, het is een project van de scholieren zelf, het is dromen van een betere wereld, en het is natuurlijk geweldig plezant! Er zijn al meer dan 200 Wereldwinkels in secundaire scholen in Vlaanderen en Brussel. Om er zelf eentje op te starten heb je minstens acht leerlingen en twee leerkrachten nodig.

Meer info op www.oxfamwereldwinkels.be

Ander educatief aanbod

Naast de Wereldwinkels biedt Oxfam-Wereldwinkels nog heel wat ander educatief materiaal aan rond fair trade, zowel voor lager als secundair onderwijs.

Ontdek het hier