El Salvador: evaluatierapport actief burgerschap voor voedselsoevereiniteit en toegang tot water met respect voor vrouwenrechten

 

In dit rapport wordt het Oxfam-programma geëvalueerd dat liep van 2014 tot 2016 in El Salvador. Lokale burgerorganisaties kregen ondersteuning bij het afdwingen van hun rechten op watervoorziening en voedselzekerheid. Ondanks de voortdurende nood aan structurele veranderingen, zijn de organisaties nu beter op de hoogte van hun rechten en is de vrouwenparticipatie toegenomen.

 

 

Oxfam begeleidde, in samenwerking met haar lokale partners, 82 Salvadoraanse basisorganisaties. Die zijn nu beter op de hoogte van hun rechten, de wetgeving en de tekortkomingen van het beleid. 

Structurele veranderingen

De organisaties moeten wel kritisch blijven ten opzichte van dit beleid. Zo moeten ze blijven pleiten voor structurele economische en politieke veranderingen op het vlak van watervoorziening en voedselzekerheid.

Vrouwenparticipatie 

Wat de gemeentelijke besluitvorming betreft is de vrouwenparticipatie in de lokale organisaties, afgezien van enkele uitzonderingen, toegenomen. Toch geeft het rapport aan dat de positie van Salvadoraanse vrouwen in de maatschappij nog meer versterkt moet worden. 

Publicatiedatum: 
21/04/2016
Download (183.12 KB)
Partner: