“Exclusief concert Editors is geweldig nieuws”

08/09/2017

De Britse band Editors speelt op 18 september een exclusief concert voor Music For Life, maakte Studio Brussel vanochtend bekend. De opbrengst gaat integraal naar Oxfam. Oxfam is opgetogen over dit goede nieuws.

Dat Editors Oxfam uitkiest als goed doel voor Music For Life, is geen toeval. De groep zet zich al jaren in voor Oxfam. Zo bezochten de bandleden in september 2016 vluchtelingenkampen in Griekenland waar Oxfam actief is. Met dit bezoek vroegen ze aandacht voor de rechten van mensen op de vlucht. Ook Music For Life is niet nieuw voor Editors. Zo veilden ze de afgelopen jaren tijdens de Warmste Week een unieke vinyl en een back drop banner, waarvan de opbrengst naar Oxfam ging.

“We zijn heel dankbaar dat we kunnen rekenen op de steun van een topgroep als Editors. De groep schaart zich vaak achter belangrijke Oxfam-thema’s, zoals het lot van mensen op de vlucht”, zegt Stefaan Declercq, algemeen secretaris van Oxfam-Solidariteit. “Dat Editors ook nu weer voor Oxfam kiest is geweldig nieuws.”

Om kans te maken op 1 van de 2000 tickets voor het exclusieve concert in de AB, moet je ‘Editors’ sms’en naar 4342. Een sms kost 1 euro, die volledig naar Oxfam gaat.

“Die morele en financiële steun is voor ons enorm waardevol”, zegt Stefaan Declercq. “Met 1 euro kan Oxfam bijvoorbeeld iemand in een noodhulpsituatie 2 weken lang van drinkbaar water voorzien.”

Noot aan de redactie:

Contact us

Nederlandstalige pers
Belinda Torres Leclercq
0472/55.34.43
belinda.torres-leclercq@oxfam.org

Franstalige pers
Sotiris Gassialis
0494/13.56.78
sotiris.gassialis@oxfam.org

Follow us

OH-magazine
Abonneer je op het driemaandelijks magazine van Oxfam-Solidariteit, stuur een e-mail naar
oh-magazine@oxfamsol.be.

Twitter
Volg ons op Twitter