Ga jij zondag naar zee voor het klimaat?

01/12/2015

Ben jij al opgewarmd voor de grote klimaatmars in Oostende dit weekend? Ga mee naar zee en laat horen dat jij vindt dat er echt een akkoord moet komen op de klimaattop in Parijs.

De grote klimaatmars was eerst gepland vorige zondag, in Parijs, dan in Brussel en later in Oostende, maar dat kon allemaal niet doorgaan. Maar is er toch een alternatief voor de duizenden mensen die hun stem willen laten horen. Spring jij deze zondag 6 december mee op de trein naar zee? Want het is belangrijker dan ooit dat er nu een ambitieus en rechtvaardig klimaatakkoord komt op de top in Parijs.

Naar zee voor het klimaat

In België willen duizenden mensen op straat komen voor het klimaat. Jij ook? Laat weten dat je erbij bent op het Facebook-event voor de klimaatmars op 6 december.

Check het Facebook-event

Wat, waar, wanneer?

  • De klimaatmars start op 13 uur op het Zeeheldenplein en gaat naar het Strandplein, langs de dijk
  • Op de dijk vormen we een menselijke ketting voor het klimaat (14.30 - 15.30 uur)
  • Wil je meestappen met Oxfam, kom dan om 12 uur naar de kruising van de Visserskaai met de Montgomerykaai. Je krijgt een trui, t-shirt of jouw persoonlijke bordje met klimaatslogan

Nadien kan je blijven hangen voor een muzikale verrassing op het podium.

Waarom? Klimaattop in Parijs

De klimaattop in Parijs is maandag begonnen. Politici en onderhandelaars praten er over een nieuw, cruciaal klimaatakkoord om de CO2-uitstoot te beperken.

Tienduizenden mensen, overal ter wereld, willen een duidelijk signaal geven: er moet nu een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatakkoord komen. Want dit is het moment om iets te doen voor het klimaat.

 

Thema: