Schenk je oude gsm of smartphone aan Oxfam

Heb je nog een gsm of smartphone liggen die je niet meer gebruikt? Breng hem binnen in een van de deelnemende Oxfam-winkels. Want als je hem recycleert, doe je een goede daad: je steunt Oxfam-Solidariteit én je beschermt het milieu.

Urban mining - een goudmijn

Je gebruikte gsm of smartphone is een verborgen goudmijn, wist je dat? Zo'n toestel bevat goud, zilver, koper en tot 27 andere metalen. Net die grondstoffen waar een gigantische vraag naar is, omdat we zoveel elektronische toestellen gebruiken. En die grondstoffen raken langzaam maar zeker uitgeput.

Gsm’s en smartphones inzamelen, dat is een kans die we met beide handen grijpen. Gespecialiseerde bedrijven zoals onze partner Out of Use kunnen de grondstoffen in je gsm recupereren. Urban mining, heet dat: klassieke grondstoffen halen uit stedelijk afval.

Recyclage = beter voor mens en milieu

Klassieke mijnbouw is schadelijk voor mens en milieu. Er worden bijvoorbeeld bossen voor gekapt of rivieren voor ingedamd en mensen werken in slechte omstandigheden om de grondstoffen te delven.

In je ongebruikte gsm of smartphone zitten ook schadelijke stoffen. Die stoffen komen eerst terecht in de vuilnisbak, daarna op het stort en uiteindelijk in het milieu. Dat kan je voorkomen door je gsm te laten recycleren door een reclyclagebedrijf. 

Nog beter: wil je een gsm-inzameling organiseren voor Oxfam?

Sta jij helemaal achter het idee om gsm’s en smartphones te recycleren? Je kan zelf een grotere inzameling organiseren in jouw omgeving!

Easy peasy: je zet een doos op een drukke plek op je school of in je vereniging… en je laat je collega’s /vrienden /medestudenten weten dat je smartphones inzamelt voor Oxfam. Nadien breng je de ingezamelde gsm’s binnen in een van de deelnemende Oxfam-winkels. Je kan met je oude schatten terecht in alle Oxfam-winkels die elektronica verkopen.

Wil je affiches gebruiken om jouw actie bekend te maken? Die bezorgen wij je graag (digitaal). 
Contacteer ons (educatiedienst) op 02 501 67 20 of via mail: edu@oxfamsol.be

Meer info?

Bel naar 02 501 67 20 of mail naar edu@oxfamsol.be

Contacteer ons

Heb je een vraag, wens je bijkomende info of wil je een afspraak maken?
Je kan onze tweedehandsafdeling bereiken op het nummer 02 501 67 14 of via eve@oxfamsol.be.
Wij helpen je graag verder.